Nova vest
Fudbal 21

26.9.2024.

10:31

"Zvezda onda i Partizan sad – neuporedivo"

Bivši golman Crvene zvezde Saša Stamenković uperedio je trenutni odnos između "večitih" sa onim kada je Partizan bio dominantan.

Izvor: Mozzart Sport

Srdjan Stevanovic/Starsport

Zvezda je u ponedeljak ponizila Partizan sa 4:0 usred Humske 1, potvrdivši da je trenutno nedodirljiva za najvećeg rivala.

Ta dominacija traje već godinama i umnogome podseća na onu Partizanovu u periodu  od 2007. do 2013.

U to vreme Zvezda je imala velikih finansijskih i organizacionih problema, a upravo je u to vreme u Ljutice Bogdana bio i Stamenković (2008-2011).

"Zvezda je u tom trenutku izgledala toliko loše da nisi mogao da predvidiš ni to kako će klub da preživi narednih mesec dana, a ne da pretpostaviš šta će biti za 10-15 godina. Ako ćemo da upoređujemo tu situaciju sa ovom danas u Partizanu, gotovo je neuporedivo. Prvo finansijska sredstva koja trenutno imaju igrači Partizana, a koja smo mi imali u ono vreme... Ali opšta slika je kao prekopirana u smislu što je tada Zvezdi bio kriv Partizan, a danas je Partizanu kriva Zvezda. Mislim da je Zvezda trenutno toliko dominantna i da u Partizanu nemaju šta da se ljute jer su sami sebi najveći protivnik", istakao je Stamenković u razgovoru za Mozzart Sport.

Stamenkovića u nedelju očekuje duel upravo sa Partizanom, koji od 17 časova gostuje lučanskoj Mladosti u nastavku Superlige Srbije.

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

9 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

20 h

Novo Sport Video Menu