Nova vest
Fudbal 5

25.9.2024.

11:27

Grafičar je prošlost – Maksimović posle derbija igra samo za Zvezdu

Mladi fudbaler Crvene zvezde Andrija Maksimović posle sjajne partije na večitom derbiju po svemu sudeći više se neće vraćati u ekipu Grafičara.

Izvor: Mozzart Sport

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Vatreno krštenje je imao Andrija Maksimović na 174. večitom derbiju. Jeste da je "Zvezdin Mesi" pre toga odigrao tri utakmice za prvi tim, ali se duel protiv Partizana ne može meriti ni sa jednom utakmicom koju je odigrao u crveno-belom dresu.

I deluje da je sa prelaznom ocenom položio ovaj dosada najteži ispit u njegovoj fudbalskoj karijeri.

Koliko je bio dobar na stadionu Partizana govori podatak da je za 63 minuta koliko je bio na terenu, upisao 35 dodavanja od kojih je 30 bilo uspešno.

Srdjan Stevanovic/Starsport

Kod drugog gola gostiju, on je bio taj koji je dodao loptu do Silasa, koji je potom savladao golmana crno-belih Aleksandra Jovanovića.

Posle toga stručni štab Crvene zvezde je odlučio da ga ne vrati u ekipu Grafičara, zo koju je nastupao pre derbija, pa će Maksimović biti u konkurenciji za naredni duel u Superligi, gde će Crvena zvezda na svom stadionu dočekati Železničar iz Pančeva.

Pokazao je Maksimović da je spreman za izazove u Superligi Srbije i prema saznanju sajta Mocart sport, on se više neće vraćati u Zvezdinu filijalu.

Sada je na treneru Crvene zvezde Vladanu Milojeviću da nastavi sa radom sa mladim fudbalerom, a pitanje je da li Maksimovića uskoro očekuje debi i na međunarodnoj sceni. Prva prilika za to je gostovanje Interu na Đuzepe Meaci u sklopu drugog kola Lige šampiona.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu