Nova vest
Fudbal 18

24.9.2024.

19:40

Novi preokret – "Apel za spas Partizana" nije uz Ljajića

Udruženje bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika FK Partizan i potpisnici "Apela za spas Partizana" demantovali su da stoje iza predloga da Rasim Ljajić bude novi predsednik Partizana.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

"Povodom netačnih navoda koji su se pojavili u javnosti, a koji sugerišu da su potpisnici "Apela za spas Partizana" postigli zajednički stav i predložili da predsedničku funkciju u FK Partizan preuzme gospodin Rasim Ljajić, odlučno demantujemo takve tvrdnje", navodi se u saopštenju proglasa.

Proglas pod nazivom "Apel za slobodan Partizan" u junu je potpisalo 79 bivših igrača, trenera i sportskih radnika Partizana. Oni traže neopozive ostavke svih rukovodećih organa kluba, uključujući i potvrdu ostavke predsednika, ostavku generalnog direktora, ostavke članova Upravnog odbora i raspuštanje sadašnjeg saziva Skupštine i ostavke svakog od 41 predstavnika.

"Nikakvih razgovora niti pregovora sa Miloradom Vučelićem, Milošem Vazurom i Žarkom Zečevićem nije bilo, niti ih može biti. Jedino u čemu bismo se mogli saglasiti sa njima jeste momentalna i neopoziva ostavka navedenih lica, čime bi se otvorila vrata za mogućnost da se klub, koji je dostigao najniže grane u svojoj dugoj istoriji, ponovo uzdigne", dodaje se u saopštenju.

Mediji su danas preneli, da bi nakon jučerašnjeg poraza Partizana na svom terenu od Crvene zvezde 0:4, mogao da postane Rasim Ljajić, i da je za to dobio podršku "legendi" kluba.

""Apel za spas Partizana" nisu potpisali samo bivši prvotimci i treneri FK Partizan, već i više od 26.000 navijača, te bez konsenzusa navijača i fudbalskih legendi ovog kluba ne može biti nikakvog nametnutog rešenja, bez obzira ko ga zagovara. Sve tačke koje se odnose na oporavak Partizana usaglašene su sa navijačima, i u tom pogledu podržavamo sve njihove zahteve", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da "informacije koje se šire u vezi sa ovom temom su potpuno netačne i predstavljaju pokušaj kozmetičkih promena koje su do sada bile pogubne za klub".

"O kadrovskim rešenjima i predlozima za ključne pozicije javno ćemo raspravljati kada se ispune svi zahtevi da trenutno rukovodstvo napusti klub i kada sadašnji saziv Skupštine bude raspušten",  zaključuje se u saopštenju.

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

14 h

Novo Sport Video Menu