Nova vest
Fudbal 17

24.9.2024.

15:25

Stanojevićev mandat – crno bez imalo belog

Teški dani su pred ljudima u Fudbalskom klubu Partizan, jer je Aleksandar Stanojević podneo ostavku na mesto trenera, a pitanje je ko će imati hrabrost da sedne na vrelu stolicu u Humskoj.

Aleksandar Stajkovac
FK Partizan/ Miroslav Todorović

Stanojević je, posle lošeg početka sezone i debakla protiv Crvene zvezde (0:4), odlučio da se povuče, iako je na početku sezone najavio da "ide do kraja".

Izgleda da je taj kraj došao mnogo ranije od predviđenog, jer nema adekvatne rezultate. On je u Partizan stigao u junu 2024. godine, pre oko četiri meseca, kada je potpisao trogodišnju saradnju.

Poslednju pobedu u šampionatu je upisao četvrtog avgusta, kada je njegov tim savladao Železničar iz Pančeva (2:0), a onda je usledio niz remija i poraza.

Za kratko vreme uspeo je da ispadne iz sva tri evropska takmičenja, redom od Lige šampiona do Lige konferencija, ruku na srce, žreb nije bio naklonjen crno-belima, ali igra i rezultati nisu obećavali.

Posle debakla protiv Dinama iz Kijeva (9:2 ukupno), Partizan je ispao iz Lige Evrope jer je izgubio od Lugana (3:2), a potom i od Genta (2:0).

Pored toga, ni rezultati u prvenstvu nisu dolazili, za kratko vreme crno-beli su došli do remija s IMT-om (0:0) i Vojvodinom (0:0), a kap koja je prelila čašu bili su porazi od OFK Beograda (3:2) i Crvene zvezde (4:0).

Stanojević je Partizan vodio na 13 mečeva, od čega je tim upisao tri pobede, tri remija i sedam poraza, uz gol razliku 13:21. Osvojio je ukupno 12 poena, što je u proseku po meču 0,92.

Kada to uporedimo s prethodnim mandatom u Partizanu (2020–2022), gde je u prvoj sezoni ukupno u 39 mečeva imao pet, a u narednoj imao sedam poraza iz 58 utakmica, to deluje zabrinjavajuće loše za crno-bele.

U sezoni 2020/21. Partizan je na 39 mečeva upisao 32 pobede, dva remija i pet poraza, uz gol razliku 90:19, uz 98 osvojenih poena, s prosekom od 2,51 poen po meču u svim takmičenjima.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Drugu godinu vodio je Partizan u 58 mečeva, upisao 43 pobede, osam remija i sedam poraza, uz 119 postignutih golova i 39 primljenih. Ukupno je osvojio 137 poena računajući sva takmičenja, s prosekom od 2,36 poena po meču.

Možemo priznati da je tada imao dosta jači i kompletniji tim, ali ne možemo da osporimo to da je ove godine stigao na vreme i imao mogućnost da sklopi ekipu po svojoj meri. Jesu crno-bele napustili Mateuš Saldanja, Svetozar Marković, Samed Baždar, Danilo Pantić, Bojan Kovačević... Nisu dovedene odgovarajuće zamene, ali ko je za to kriv?

Ostaje da vidimo ko će sesti na užarenu stolicu u Humskoj, kome će pripasti da vadi kestenje iz vatre, iako je zagorelo do kraja.

Podeli:

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

9 h

Aktuelno

Kim Kardašijan opet iznenadila VIDEO

Pošto ima više novca nego što može da potroši, nije ni čudo što Kim Kardašijan malo-malo pa nas iznenadi nekom novom modifikacijom u voznom parku. Ovog puta, u pitanju je Tesla Cybertruck.

CarScoops

15:00

2 h

Novo Sport Video Menu