Nova vest
Fudbal 25

24.9.2024.

12:28

Iliev povukao potez i smenio direktora

Partizan je smenio Vanju Radinovića s mesta direktora omladinske škole, čime se završava jedna dugogodišnja saga o problemima kluba.

Izvor: Telegraf.rs

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Prema saznanjima Telegrafa, novi sportski direktor Ivica Iliev je preuzeo odgovornost za izbor novog direktora omladinske škole, a po svemu sudeći, Marko Lomić neće preuzeti tu poziciju.

Novi direktor omladinske škole, kako se očekuje, biće neko s bogatijim iskustvom u radu s mladim selekcijama, ali i s dubokim poznavanjem sistema rada u Partizanu.

Odluka o smeni nije iznenađenje za mnoge iz kluba i poznavaoce. Godinama unazad stručnjaci i bivši igrači upozoravali su da akademija ne funkcioniše kako treba.

Sistem je, prema kritikama, postao privatni poligon za trenere, a ne za razvoj mladih igrača. Nedostatak komunikacije i poštovanja hijerarhije još više su narušili odnose u klubu, a talenat mladih igrača nije bio adekvatno prepoznat, niti razvijen.

Ove probleme je i sam Iliev naglasio na konferenciji za medije, posebno ističući Radinovićevu odgovornost za propuste u radu akademije.

Treneri Partizana, poput Zorana Bate Mirkovića i Aleksandra Stanojevića, godinama su ukazivali na problem: kvalitet igrača koji dolaze iz omladinske škole više nije bio zadovoljavajući.

Klub je bio prinuđen da traži pojačanja spolja i dodeljuje državljanstva strancima kako bi popunio praznine koje akademija nije uspela da pokrije. To je bio jasan znak da nešto nije u redu.

Radinovićeva smena se očekivala još ranije, ali je odluka o njegovom ostanku u klubu prošlog leta bila iznenađenje.

Iako je klub već tada preduzimao kadrovske promene bez njegovog znanja, on je ostao na funkciji, sve do trenutka kada su promene postale neminovne.

 

Podeli:

Komentari 25

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

6 h

Novo Sport Video Menu