Nova vest
Fudbal 25

24.9.2024.

12:15

Piksi objavio širi spisak – povratak Vanje i Mitrovića, bez Vlahovića i Sergeja

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković odlučio je da za predstojeće utakmice Lige nacija.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Dejan Obretkovic

Na širi spisak za utakmice protiv Švajcarske, 12. oktobra u Leskovcu i Španije, tri dana kasnije u Kordobi pozvao je:

Na spisku su ponovo golman Vanja Milinković-Savić, kao i Aleksandar Mitrović, kao i Dejan Joveljić, koji se nije našao u konkurenciji prethodnih nekoliko puta.

Tu su i nova imena poput Andrije Maksimovića talentovanog fudbalera Crvene zvezde, kao i Dejana Zukića, koji je ponikao u Vojvodini, a trenutno nastupa za Volfsberger. Na spisku je i taletnovani Mihailo Ivanović, napadač Vojvodine koji je ovog leta prešao u Milvol. Tu je i Nikola Čumić iz Rubina iz Kazanja.

Šansu ispret Đorđa Petrovića, koji je trenutno u Strazburu dobio je Marko Ilić, ali ovo mu nije prvi put da se našao na spisku.

Što se ostalih istaknutijih imena tiče, nema Filipa Kostića, Miloša Veljkovića, Nemanje Stojića, Uroša Spajića. Pozive nisu dobili ni Kristijan Belić ni Milan Aleksić, koji se našao na prošlom okupljanju.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Širi spisak od 28 igrača:

Golmani: Predrag Rajković (Al Itihad), Vanja Milinković-Savić (Torino), Aleksandar Jovanović (Partizan), Marko Ilić (Crvena zvezda);

Odbrana: Nikola Milenković (Notingem Forest), Strahinja Pavlović (Milan), Srđan Babić (Spartak Moskva), Jan-Karlo Simić (Anderleht), Kosta Nedeljković (Aston Vila), Strahinja Eraković (Zenit);

Vezni red: Saša Lukić (Fulam), Ivan Ilić (Torino), Marko Grujić (Porto), Nemanja Maksimović (Panatinaikos), Saša Zdjelar (CSKA Moskva), Lazar Samardžić (Atalanta), Andrija Živković (PAOK), Nikola Čumić (Rubin Kazanj), Veljko Birmančević (Sparta Prag), Dejan Zukić (Volfsberger), Aleksandar Ćirković (TSC), Stefan Mitrović (Leven), Andrija Maksimović (Crvena zvezda);

Napad: Aleksandar Mitrović (Al Hilal), Luka Jović (Milan), Dejan Joveljić (LA Galaksi), Petar Ratkov (RB Salcburg), Mihailo Ivanović (Milvol).

Konačan spisak selektor Stojković objaviće u petak 4. oktobra. Medijima će se obratiti prvog dana okupljanja, u ponedeljak 7. oktobra od 10.00 časova.

FSS

Podeli:

Komentari 25

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

6 h

Novo Sport Video Menu