Nova vest
Fudbal 13

24.9.2024.

9:11

Odjeci derbija: Piksi zvao "malog Mesija" u reprezentaciju

Mladi fudbaler Crvene zvezde Andrija Makismović posle 174. večitog derbija zavredio je poziv selektora Srbije Dragan Stojkovića Piksija.

Izvor: Mozzart Sport

Peđa Milosavljević/Starsport

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Kako prenosi Mozzart sport, Maksimović, koji je u derbiju bio starter, dobio je poziv selektora Srbije, pa bi jedan od najvećih talenata srpskog fudbala za manje od mesec dana mogao da bude među najmlađim debitantima u istoriji reprezentacije.

Nacionalni tim Srbije očekuje duel sa Švajcarskom u Ligi nacija u Leskovcu 12. oktobra, a tri dana kasnije čeka je gostovanje Španiji u Kordobi.

Momak ima 17 godina, igra na dvojnoj licenci za Grafičar i Zvezdu, a prošle sezone za Grafičar odigrao je 22 utakimce i postigao šest golova.

Trener Zvezde Vladan Milojević imao je samo reč hvala za momka koji je u Humskoj odigrao prve derbi minute i zabeležio jednu asistenciju.

"Mali Mesi je talentovano dete. On nije dobio šansu jer ima 17 godina, ja to nisam ni znao. Dobio je šansu zaslugama, radom, ponašanjem u Grafičaru. Ovo je njegova nagrada, ali i poruka za druge igrače, da znaju kako to ide kad igrate u velikom klubu", izjavio je Milojević.

Pročitajte još:

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

3 h

Novo Sport Video Menu