Nova vest
Fudbal 1

23.9.2024.

21:36

Milojevićeva poruka Partizanu: "Život ide dalje, sutra je novi dan"

Vladan Milojević, trener FK Crvena zvezda, sumirao je utiske posle 174. "večitog" derbija.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
b92 sport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 4:0 u 174. "večitom" derbiju.

Milojević je bio zadovoljan pobedom, ali je i čestitao rivalu.

"Da li je velika razlika ili nije. Dobro smo odigrali utakmicu. Imali smo plan, za koji nismo imali puno vremena da se pripremimo, ali su igrači odradili ono što smo tražili od njih. Cilj nam je bio da dominiramo u posedu, da tražimo slabe tačke Partizana. Kada povedete u derbiju, protivnička ekipa mora da se otvori. Drugi gol je došao u pravo vreme i onda smo u drugom poluvremenu rutinski priveli meč kraju. Da li je velika razlika, ne bih ulazio u to. Posle fizičkog i psihičkog pražnjenja, nije lako igrati ovde i pobediti. Pohvalio bih igrače Partizana, život ide dalje, sutra je novi dan", rekao je Milojević na konferenciji za medije.

Iako Zvezda već stiče veliku prednost u odnosu na Partizan, u Superligi ništa nije rešeno, ističe strateg crveno-belih.

"Partizan je i dalje naš najveći rival za titulu, ne govorim to ironično. Oni su veliki klub. To sam govorio i pre ove utakmice, a tako je i dalje. Ovo je ništa više od tri boda. Nismo pobedili ovde od 2016. godine. Tek je početak prvenstva, tek je septembar. Ima mnogo dobrih timova ove godine, Mladost, OFK Beograd, Radnički, TSC će da se vrati. Mnogo je kvalitetije prvenstvo i jače nego što je bilo prošle godine".

Pričao je Milojević i o mladom Maksimoviću i Jegoru Prucevu.

"Plejadu naših igrača ste mogli da vidite na pripremama. To što naši mladi igrači igraju omladinsku Ligu šampiona, znači. Imamo dosta mladih igrača. Mali 'Mesi' je izrazito talentovano dete. To sam i rekao na sastanku. On nije dobio šansu jer ima 17 godina, već svojim zaslugama i ponašanjem u reprezentaciji, kao i u Grafičaru. Stalno sam u komunikaciji sa njima. Nikada ne znaš kada ćeš dobiti šansu. videli ste i Pruceva, koji je izuzetno dete i igrač. Naglasio bih i ulogu starijih igrača, koliko ih vole i koliko od jnih uče. To je pravi put i čestitke 'Mesiju' na nejgovoj igri, ali prevashodno svim igračima od kapitena Spajića i ostalih koji su mu pomogli da se tako razvija. Samo tako treba da nastavi", podvukao je trener Crvene zvezde.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu