Nova vest
Fudbal 8

23.9.2024.

20:41

Za istoriju: Šerifov "rafal" koji nije viđen 56 godina

Napadač Crvene zvezde Šerif Endiaje ispisao je istoriju na 174. "večitom" derbiju.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Partizana u 174. "večitom" derbiju na stadionu u Humskoj i taj meč možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.
 

Fudbaleri Crvene zvezde su posle 65 minuta fudbala stekli prednost od čak 4:0!

Napadač crveno-belih Šerif Endiaje imao je het-trik na ovom derbiju i na taj način ispisao istoriju, jer ovako nešto nije viđeno 56 godina.

Mnogo je velikih napadača prošlo kroz Crvenu zvezdu i Partizan u poslednjih pola veka, ali nijedan od njih nije uspeo da postigne het-trik na večitom derbiju, sve do Šerifa Endiajea.

Poslednja dvojica koja su se primakla bili su Ugo Vijeira, koji je dva puta pogodio mrežu Partizana na 149. derbiju i Leonardo Souza, dvostruki strelac za crno-bele na 154. okršaju na Autokomandi.

Samo četvorica fudbalera su postizala het-trikove na derbijima i to je bilo poodavno: Jovan Jezerkić je na prvom okršaju večitih rivala bio trostruki strelac za Zvezdu, Marko Valok je isto uspeo za Partizan u devetom duelu klubova, Milan Galić je u 31. derbiju tri puta pogađao za crno-bele, a poslednji kojem je to uspelo bio je Stevan Ostojić za crveno-bele na 43. prvenstvenom okršaju naša dva najveća kluba, koji je odigran u novembru 1968. godine.

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu