Nova vest
Fudbal 322

23.9.2024.

22:34

Zvezda ponizila Partizan; Stanojević pogođen u glavu!; "Šta smo dozvolili"

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan 4:0 u Humskoj u 174. "večitom" derbiju.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

174. "večiti" derbi

Partizan – Crvena zvezda 0:4 (0:2)
Endiaje 24p, 55, 65, Silas 45+3
Stadion: Stadion Partizana (Beograd)
Sudija: Novak Simović

Razlika u kvalitetu između dva najveća srpska tima i huligansko ponašanje navijača ostaju dva najjača utiska posle susreta u Humskoj.

Zvezda je na stadionu Partizana ostvarila svoj najveći trijumf ikada, prekinuvši niz od 2016. i 11 utakmica uzastopno bez pobede na tom mestu. Ujedno i najubedljivija pobeda u prvenstvenim susretima od 1998. godine.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Heroj crveno-belih je bio Šerif Endiaje, koji je postao tek peti igrač ikada koji je postigao tri gola u šampionatu protiv jednog od "večitih" rivala. Ništa manje ni 17-godšinji Andrija Maksimović, koji je silom prilika dobio šansu od prvog minuta i pokazao da se na njega ozbilno može računati.

Sofascore

Posle meča, scene koje niko ne želi da vidi. Iako isprva nikome nije bilo jasno šta se dešava, ispostavilo se da su nezadovoljni navijači domaćeg tima napali svlačionicu Partizana.

Stradao je Aleksandar Stanojević, koji je završio sa flasterom iznad oka i na nosu, a potom i najavio potencijalni odlazak što je i bio jedan od zahteva napača.

Njegov kolega Vladan Milojević je odmah osudio napad, baš kao i golman Partizana Aleksandar Jovanović.

Dešavanja i izjave posle meča, kao i sam tok utakmice, mogli ste da pratite putem našeg bloga.

Završeno

17:00

Endiaje 24p, 55, 65 Silas 45+3
  PAR   CZV  
  0 : 4  

22:34

Toliko od nas za večeras

Hvala što ste bili uz B92.sport i zajedno sa nama ispratili 174. "večiti" derbi.

22:24

Najubedljivija pobeda u derbijima od 1998. godine

Trijumf Zvezde je najubedljiviji u okršajima "večitih" u čitavom 21. veku.

Zvezda je 1998. godine u 110. prvenstvenom derbiju slavila takođe rezultatom 4:0 golovima Dejana Stankovića (2), Perice Ognjenovića i Jovan Gojković.

Najubedljiviji trijumf ikada ostvario je Partizan 1953. godine u 13. "večitom" derbiju (7:1), dok je Zvezda 15 godina kasnije ostvarila svoj pobedivši rezultatom 6:1.

22:04

Maksimović posle derbija:

"San svakog deteta koje prođe Zvezdinu školu je da jednog dana zaigra za prvi tim i to u večitom derbiju. Meni se danas san ostvario i mislim da nije moglo lepše - pobeda u gostima na derbiju i to posle osam godina. I to velika pobeda od 0:4. Hvala našim navijačima na neverovatnoj energiji tokom 90 minuta. Hvala i saigračima na tome što smo se svi zajedno borili tokom čitavog meča, te pokazali da smo Zvezda. Spreman sam bio, nisam osećao tremu, ali mnogo mi je pomogao stručni štab. Dobio sam jasan savet da smem da pogrešim, ali da ne smem da prestanem da pokušavam. Sve od sebe sam dao i nadam se da su svi zadovoljni. Danas je bila asistencija, nadam se golu na sledećem derbiju", uz osmeh je rekao Maksimović.

22:00

Terzić posle pobede:

"Ovo je igra i rezultat koji smo čekali i dočekali. Realno oslikava razliku u klasi između Zvezde i Partizana u svakom smislu. Svaka čast momcima i stručnom štabu. Na sastanku sa igračima rekao sam im da imaju premiju ne samo za pobedu, nego za svaki gol razlike posebno. Želeo sam ubedljivu pobedu, jer mi to možemo, to nama pripada", rekao je Zvezdan Terzić

22:00

Ivanić biranim rečima o Partizanu

Ovo je bila najubedljivija pobeda Zvezde ikada u Humskoj.

"Da, nije se desilo. Imam veliko poštovanje prema Partizanu i moram da biram reči. Stvarno smo bolji, neću da kažem da je to za ta četiri gola, ali smo definitivno bolja ekipa", zaključio je Ivanić.

21:58

Izjave aktera meča, Jovanovića (Partizan) i Ivanića (Zvezda)

Izvor: b92 sport

21:37

Izjava Milojevića

"Da li je velika razlika, ne bih ulazio u to. Posle fizičkog i psihičkog pražnjenja, nije lako igrati ovde i pobediti. Pohvalio bih igrače Partizana, život ide dalje, sutra je novi dan"

Podeli:

Komentari 322

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu