Nova vest
Fudbal 3

23.9.2024.

15:40

Stojković: "Pamtim onaj derbi posle Đenove"

Srpski golman Vladimir Stojković pred novi derbi Partizana i Zvezde prisetio se svoje uloge u istoriji nadigravanja dva najpopularnija srpska kluba.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Victor Fraile / Power Sport Images

Stojković je šest godina, u dva mandata, bio na golu Partizana. Njegova istorija sa Zvezdom dovela je do toga da prvi derbi koji je igrao u dresu crno-belih, bude jedan od onih koji najviše pamti.

Upravo mu je taj meč, odigran na našem najvećem stadionu, ostao u najjačem sećanju zbog okolnosti koje su vladale tada. Tada je bilo vrlo opasno zvati se Vladimir Stojković. Taj meč naišao je nedugo posle pokušaja huligana da ga teško povrede u Đenovi, pre meča reprezentacija Italije i Srbije, kada je samo zahvaljujući intervenciji saigrača iz nacionalnog tima, prošao bez posledica.

Vredi po ko zna koji put podsetiti da počinioci tog jezivog napada nikada nisu pronađeni.

"Prvi svakako (najviše pamti), zato što znamo kakve su okolnosti bile posle one utakmcie u Đenovi tako da eto on mi je onako negativno ostao u pamćenju, ali svaki mi je jako drag i svaki ima neku svoju draž tako da ne mogu da izdvojim baš samo jedan", kaže Stojković za YT kanal FK Partizan uoči novog derbija dva tima u Humskoj.

Otkrio je Stojković i kako se pripremao za derbije, posebno pred one koji su igrani u većinski neprijateljskom ambijentu.

"Jedna od najvećih naših utakmica... Može mnogo loše da se vidi, a može i ono najbolje da se vidi iz tebe. Na tebi je da prikažeš ono najbolje jer bukvalno te cela država gleda i mislim da je poenta fudbala u tome da ih što više godišnje bude i da se što više igraju i zbog navijača i zbog takmičarskog duha. Jer drugačije je kada igrate pred punim stadionom, kada je tako važna utakmica i kada svi pričaju o njoj tako da je, po meni, to utakmica gde može mnogo da se dobije ako si fokusiran i inteligentan, a ako ne, može mnogo i da se izgubi, nažalost".

Osećaj kada izađe u Humsku pred navijače jednaje od onih koji ostaju za čitav život.

"Prelep je osećaj tih prvih deset metara kada se izađe iz tunela, kada navijači vide naše igrače, kada krenu da skandiraju svi, oseti se neka energija, samim tim se stvara dodatna odgovornost kad si na zagrevanju".

Imao je i poruku za igrače iz aktuelnog sastava pred okršaj sa Zvezdom.

"Hrabro, hrabro i pobeda", zaključio je bivši srpski reprezentativac koji je trenutno bez angažmana, nakon završetka ugovora sa Al-Fejhom.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu