Nova vest
Fudbal 13

23.9.2024.

11:59

Stanojević sprema iznenađenje – Milojević rešio pitanje desnog beka

Došao je red i na prvi večiti derbi ove sezone.

Srđan Novaković
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Po 174. put će se na terenu naći crni protiv crveno-belih koji će pokušati da sa jedne strane smanje zaostatak za rivalom, ako gledamo iz prizme fudbalera Partizana ili da sa druge strane povećaju prednost ako se pitaju igrači Crvene zvezde.

Ovaj derbi Partizan i Zvezda dočekuju u totalno drugačijem raspoloženju.

Partizan je u seriji loših rezultata, crno-beli su poslednju slast pobede osetili još četvrtog avgusta, kada su na svom terenu savladali ekipu Železničara, da bi posle toga usledio niz poraza i remija za ekipu Aleksandra Stanojevića, a poslednji su doživeli u proteklom kolu kada su u neverovatnoj završnici poraženi od OFK Beograda.

Zato je derbi za Partizan prilika da se vrate u život, da dobiju na samopouzdanju i da se vrate na pobednički kolosek i tako probaju da se malo približe večitom rivali na tabeli, jer pre ovog kola Crvena zvezda ima osam bodova više uz utakmicu viška u odnosu na Partizan.

Partizanovih 11

Jovanović – Filipović, Mujakić, Ilić, Jurčević – Kovač, Arijaga – Zahid, Natho, Zubairu – Kalulu

Situacija oko kluba i u klubu već duže vreme nije u najbolja, a da li će eventualna pobeda u derbiju moći da smiri strasti ostaje nam da vidimo.

Aleksandar Stanojević za ovaj derbi ima nekoliko nedoumica, prva je da li bi u startnoj postavi zajedno mogli da se nađu Bibars Natho i Gajas Zahid, igrači od kojih mnogo zavisi igra crno-belih. Naravno da tu ima dosta pozitivnih, ali i negativnih stvar, naravno da će Partizan dobitini dodatno na kreaciji, dok je veliko pitanje koliko Norvežanin može da uradi sa krilne pozicije, gde je u planu da počne utakmicu.

Srđan Stevanović/Starsport

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Deluje da poslednja linije neće pretpeti promene, pa se očekuje da četvortka iz Zaječara počne meč i protiv Crvene zvezde. To znači da ćemo na bokovima gledati Jurčevića i Filipovića, dok će štoperski par činiti Mihajlo Ilić i Nihad Mujakić. Ispred njih kao osiguranje bi trebalo da deluju Kervin Arijaga i Stefan Kovač. 

Mesto na golu je zakucano za novog kapitena crno-belih Aleksandra Jovanovića.

U navalnom delu terena Stanojević bi mogao da ponovo posegne za opcijom lažne devetke, tačnije Aldo Kalulu bi trebalo da se nađe najbliže golu Crvene zvezde, dok bi pomoć sa krila imao u vidu Gajasa Zahida na levom, odnosno Ibrahima Zubairua na desnoj strani terena. Forma mladog fudbalera, koji je ove sezone pojačao Partizan iz Jedinstva je u uzlaznoj putanji, posebno posle gola koji je postigao na meču protiv OFK-e.

Lineups provided by Sofascore

S druge strane Topčiderskog brda je situacija drugačija. Crvena zvezda je uspela da po četvrti put zaigra u Ligi šampiona, gde je debitovala porazom protiv Benfike na svom terenu rezultatom 2:1.

Sofascore

Ni crveno-beli, tačnije trener Vladan Milojević nije bez problema za ovaj derbi, najveća zagonetka jeste ko će se naći na mestu levog beka, koje je u proteklim utakmicama pokrivao Ognjen Mimović.

On je na utakmici protiv Benfike doživeo povredu, koja će ga prema proceni lekara odvojiti od terena na četiri do šest nedelja.

Zvezdinih 11

Glazer – Điga, Spajić, Leković, Seol – Krunić, Elšnik – Olajinka, Ivanić, Mvumpa – Endijae

Slovenac Elšnik je pokrivao tu poziciju na utakmici protiv lisabonske ekipe, ali je posle meča po sopstvenom priznanju otkrio da se ne oseća najbolje na toj poziciji, i da mu je igra na sredini terena dosta bolja.

Prema tome ta opcija otpada, a sve su prilike da se mesto uz desnu aut liniju poveri Naseru Đigi, koji će tako imati zadatak da zaustavi napade Partizana po toj strani.

Mada ne treba isključiti opciju i Milana Rodića, ali Zvezdin dugogodišnji član se tek oporavlja od povrede, tako da su veoma male šanse da ga vidimo od starta na utakmici ovakvog značaja.

Na drugoj strani je nezamenljivi Seol, uz Spajića na mestu štopera bi trebalo da deluje mladi Stefan Leković koji je od početka sezone uglavom šansu dobijao na utakmicama domaćeg prvenstva, dok u Evropi Milojević nema puno vere u njega.

Peđa Milosavljević/Starsport

Mesto na golu je rezervisano za Omrija Glazera koji se oporavio od povrede i vratio se na gol Crvene zvezde.

Zvezdine novajlije Rade Krunić i Timi-Maks Elšnik bi trebalo da budu prva linija ispred odbrane crveno-belih, ovaj dvojac smo već imali prilike da gledamo u Ligi šampiona, dok u navalnom delu terena Milojević ne bi trebalo ništa da menja u odnosu na duel sa Benfikom.

Tako ćemo gledati Silasa na desnoj strani, Pitera Olajinku na levoj, Mirko Ivanić će biti zadužen za organizaciju igre, dok bi u špicu trebalo da se nađe Šerif Endijae, koji zna kako se postižu golovi u Humskoj.

Crveno-beli igraju odlično na domaćoj sceni, posle remija na utakmici protiv Mladosti iz Lučana, Zvezda je vezala pet pobeda i trenutno se nalaze na prvom mestu tabele Superlige sa 19 bodova, koliko imaju Mladost i OFK Beograd uz dve utakmice više u odnosu na crveno-bele.

Milojević do sada nije imao puno uspeha na stadionu Partizana, dok je Zvezda poslednji put u Humskoj slavila sada već daleke 2015. godine.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu