Nova vest
Fudbal 29

22.9.2024.

12:28

Stanojević: "Gledam sve Zvezdine utakmice više puta"; "Zabrinuo sam se da će on suditi"

Trener Partizana Aleksandar Stanojević obratio se novinarima pred 174. "večiti" derbi u Humskoj u ponedeljak (19.00)

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

"Fokusirani smo maksimalno. Probali smo određene varijante juče, danas ćemo nešto drugo da probamo, pa ću odlučiti ko će igrati. Sve ove probleme što smo imali... Mislim da su igrači fokusirani i da ulazimo spremni u utakmicu", rekao je Stanojević i dodao:

"Znamo svi šta je derbi, jasno nam je svima to. Razmišljamo samo o utakmici. Činjenica je da pobeda okreće u tvoju korist sve."

Oba kluba u meč ulaze u nepovoljnom trenutku.

"Ne znam sad o Zvezdi. Ne bih dalje. Za nas, kada izgubite utakmicu, igrate nerešeno, to je nepovoljan trenutak. To je činjenica. Ne znam šta bih dodao na to", nastavio je Stanojević.

Posle povrede Ognjena Mimovića, Zvezda u Humsku dolazi bez desnog beka.

"Zavisi kako će oni igrati. Mi moramo prvo sebe da rešimo. Da donesemo nešto naše. Ima tu hiljadu pitanja. Dosta situacija i dosta kombinacija ima kod njih, ne bismo se previše opterećivali."

Gledao je meč Zvezde i Benfike u Ligi šampiona.

"Pratio sam utakmicu. Odgledao je više puta, kao i ostale Zvezdine utakmice. Drugačije su slabosti u Ligi šampiona i domaćem prvenstvu. Naravno da znamo njihove mane i prednosti. Liga šampiona je ipak drugi nivo kako bismo mogli da sudimo."

Za kraj, prokomentarisao je izbor Novaka Simovića za glavnog arbitra.

"Čuveno nemamo šta da komentarišemo. Imali smo negativno iskustvo sa sudijom iz Lovćenca. Nemam šta da kažem. Znate šta, kada imate ovakve situacije nadam se da nije potrebno da pred ovakvu utakmicu pričamo o sudijama. Do sada derbije koje sam igrao, između ostalih i on je sudio, bili su dobri. Sa strane sudija. Sećam se poslednjih nekih derbija koji su bili strašni. Pribojavao sam se da opet ne bude isti sudija. Mislim na njega (Pavle Ilić, prim.aut.) da ne pričamo o imenima. Nije već dugo sudio derbi. Zabrinuo sam se da će možda on suditi. Ovaj sudija iz Lovćenca je internacionalni. Imao sam negativna i pozitivna iskustva. Očekujem korektno suđenje", zaključio je Stanojević.

Konferenciju za medije ste mogli da pratite putem našeg bloga.

Standings provided by Sofascore

Završeno

11:45

Konferenciju možete pratiti direktno

12:25

Kraj

Konferencija za medije Partizana pred 174. derbi je završena.

12:19

Stanojević o izboru sudije

"Čuveno nemamo šta da komentarišemo. Imali smo negativno iskustvo sa sudijom iz Lovćenca. Nemam šta da kažem. Znate šta, kada imate ovakve situacije nadam se da nije potrebno da pred ovakvu utakmicu pričamo o sudijama. Do sada derbije koje sam igrao, između ostalih i on je sudio, bili su dobri. Sa strane sudija. Sećam se poslednjih nekih derbija koji su bili strašni. Pribojavao sam se da opet ne bude isti sudija. Mislim na njega (Pavle Ilić, prim.aut.) da ne pričamo o imenima. Nije već dugo sudio derbi. Zabrinuo sam se da će možda on suditi. Ovaj sudija iz Lovćenca je internacionalni. Imao sam negativna i pozitivna iskustva. Očekujem korektno suđenje."

12:17

Da li je remi pozitivan rezultat?

"Kako možete to nekome ko vodi Partizan na svom stadionu da kažete... Naravno da nije pozitivan rezultat i Partizan ne može da bude zadovoljan bez obzira na to u kakvoj je situaciji. Pozitivan rezultat je samo pobeda."

12:17

Jovanović o napadačkom tandemu Zvezde

"Analiziram svakog igrača sa stručnim štabom. Sigurno da im je ofanzivna strana jači deo, ko god da počne. I prošle godine je bila ista priča i na kraju se određeni deo utakmice završavao kako smo mi hteli. Ne bih previše dužio, igramo 90 minuta i igramo kod kuće. Ko god tu dođe nije favorit."

12:14

Upitan je i o ulaganjima dva kluba u pojačanja

"Ne znam za te cifre, niti sam razmišljao na tu temu. Zvezda pravi tim za Ligu šampiona, njihova stvar, sposobnost, mogućnost. Derbi je posebna utakmica. I ranije se dešavalo da neko više ulaže, neko manje. To je manje bitno. Novac znači i pomaže vam u nekim stvarima, ali ako vi napravite pravu strategiju i priču – možeš da budeš konkurentan."

12:14

Da li bi Stanojeviću značilo da je dobio napadača?

"Vi prvo birate napadača, pa u odnosu na to birate tim. Mi imamo napadača, ali ja sam insistirao na određenom profilu. Ja sam već govorio na tu temu, da se ponavljam sad... Značilo bi, naravno. Mi imamo tim koji imamo i u odnosu na to pravimo taktiku."

12:11

Jovanović o Kataiju

"Poštujem Kataija, izvanredan igrač. Ali, ne bih se fokusirao na jednog igrača Zvezde. Trenutno imaju jako dobar tim. Spremamo se za njihov kolektiv. Još jednom se ponavljam, daćemo sve od sebe da izađemo jači sutra posle utakmice."

12:10

Da li je gledao meč Zvezde i Benfike?

"Pratio sam utakmicu. Odgledao je više puta, kao i ostale Zvezdine utakmice. Drugačije su slabosti u Ligi šampiona i domaćem prvenstvu. Naravno da znamo njihove mane i prednosti. Liga šampiona je ipak drugi nivo kako bismo mogli da sudimo."

12:10

Zvezda bez desnog beka?

"Zavisi kako će oni igrati. Mi moramo prvo sebe da rešimo. Da donesemo nešto naše. Ima tu hiljadu pitanja. Dosta situacija i dosta kombinacija ima kod njih, ne bismo se previše opterećivali."

Podeli:

Komentari 29

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Poklekao?

Platforma X (Twitter) izgleda "menja ploču" nakon što je zabranjena u Brazilu.

B92

12:56

1 h

Novo Sport Video Menu