Nova vest
Fudbal 5

18.9.2024.

19:00

Terzić: "Hvang je rekao: 'Ja ne želim, ako se ne dogovorite sa Zvezdom!'"

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić objasnio je situaciju oko odlaska In Boma Hvanga.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Hvang je prošlog leta došao u Zvezdu iz Olimpijakosa nakon sukoba sa upravom grčkog kluba, što su crveno-beli iskoristili.

"Mi smo Hvanga doveli prošlog leta zbog njegovog sukoba sa Olimpijakosom. Mi pratimo situaciju na tržištu, gledamo i te ljudske odnose u pojedinim klubovima. Iskoristili smo te njegove nesporazume sa Olimpijakosom, doveli smo ga, ali njegov jedini uslov je bio - da ne bi došao u situaciju kao sa Olimpijakosom, a znajući da smo mi bratski klubovi - njegov uslov je bio da mora da se stavi čvrsta izlazna klauzula od sedam miliona evra", rekao je Terzić u emisiji "Oko" na Radio-televiziji Srbije i dodao:

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Bio je korektan, nije iskoristio tu klauzulu. Rekao je: 'Ja ne želim, ako se ne dogovorite s Crvenom zvezdom na osam miliona!'.

Terzić se zahvalio Hvangu na svemu pruženom i otkrio tačne razloge njegovog odlaska.

"Njegov primarni cilj je bio da se približi Premijer ligi. Smatrao je da će posle godinu dana ovde preko holandske lige biti bliži ostvarenju svog cilja. Sa sportske strane ga razumem. Svima nama je žao što je otišao, ali mislim da je to razočarenje zvezdaške javnosti kratko trajalo, jer smo posle dva dana realizovali dolazak Radeta Krunića, Silasa i Nemanje Radonjića. Mislim da svi navijači Crvene zvezde imaju mnogo razloga za zadovoljstvo", podvukao je Terzić.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu