Nova vest
Fudbal 1

15.9.2024.

20:57

Podvig Tekstilca sa desetoricom – "pao" učesnik Lige Konferencija

Fudbaleri novog superligaša Tekstilca iz Odžaka zabeležili su najveću pobedu u svojoj istoriji u nedelju uveče u Bačkoj Palannci.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Ekipa Branka Mirjačića savladala je predstavnika Srbije u Ligi Konferencija TSC rezultatom 2:1 u osmom kolu domaćeg šampionata.

Podvig Tekstilca dobija dodatno na značaju ako se uzme u obzir da su igrači domaćeg tima čitavo drugo poluvreme, negde od kraja prvog zapravo, igrali sa desetoricom.

Zbog oštrog starta nad protivničkim igračem, otvorenim đonom u nogu, direktan crveni karton zaradio je kapiten Marjanović. Njemu je arbitar Minaković najpre pokazao žuti karton, ali je preinačio odluku nakon sugestije iz VAR sobe.

Ipak, isključenje je donelo potpuno neočekivani epilog u nastavku meča - brojčano slabiji Tekstilac je sa dva gola u prvih desetak minuta drugog dela meča paralisao goste.

Strelci su bili Skrobonja i Sredojević.

TSC se vratio "u igru" preko Stanića u 64. minutu međutim poslovično tvrda i disciplinovana defanziva ekipe iz Odžaka i ovog puta je bila na visini zadatka.

Ni u dodatnih pet minuta, koliko je Minaković produžio meč, gosti nisu došli do poravnanja, pa su tako upisali i treći uzastopni poraz.

Standings provided by Sofascore

 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu