Nova vest
Fudbal 24

15.9.2024.

11:57

Sudijski ekspert objasnio zašto nije bio penal za Zvezdu: "Čudilo me, dok nisam video ko sudi"

Sudijski ekspert Rade Đurović prokomentarisao je situaciju na utakmici između Crvene zvezde i Napretka.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Sporni momenat porema njegovoj proceni se dogodio kod vodećeg gola domaće ekipe, gde prema Đuroviću nije trebalo da se dosudi penal za Crvenu zvezdu, koji je Duarte pretvorio u gol.

On se tim povodom oglasio na društvenoj mreži X.

"Zašto ovo nije penal za Crvenu zvezdu? Zato što igrač ispravno uklizava i blokira nogom centaršut nakon čega ga u rikošetu lopta pogađa u ruku. Kada igrač ide ispred lopte da blokira šut ili centaršut, pristalica sam toga da mora da bude pažljiv i da ga je lopta pogodila direktno u ruku, mogli bismo da razgovoramo i o drugačijim posledicama, ali ovako smatram da nema elemenata za kazneni udarac“, napisao je Đurović i nastavio:

"Iako ne bi trebalo uopšte da ima veze, time što je igrao rukom, odbrambeni igrač nije ostvario posebnu korist ili sprečio opasan napad jer je loptu već blokirao nogom i time još više čudi reakcija glavnog sudije. U stvari, čudila je dok nisam video ko je delio pravdu. Pritisak je sigurno veliki, i mnogim sudijama nije lako, ali je ovo posledica negativne selekcije i nije baš čudno što se određena imena ponavljaju. Ovim šteti Pavle i ugledu C. Zvezde“.

Crvena zvezda je an kraju slavila na ovom meču rezultatom 2:0, na meču gde je glavni sudija meča Pavle Ilić pokazao fudbaleru Napretka direktran crveni karton u finišu meča.

Podeli:

Komentari 24

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu