Nova vest
Fudbal 37

14.9.2024.

21:55

Zvezda sa "pola gasa" do nove pobede – spremna je za Ligu šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak 2:0 u okviru 8. kola Superlige.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Duel sa Kruševljanima bio je i uvertira crveno-belih za ono što sledi na istom mestu već za pet dana - premijera u novom formatu Lige šampiona i meč sa lisabonskom Benfikom.

Taj meč, prema svemu prikazanom i ove večeri protiv još jednog nedoraslog superligaškog rivala, crveno-beli čekaju spremni, kadrovski dublirani na svakom mestu, pojačani triom novajlija sa pedigreom, i biće interesantno videti kako će isparirati slavnom portugalskom timu.

Suprliga, 8. kolo

Crvena zvezda - Napredak 2:0 (1:0)
Strelci: Duarte 29.p, Ivanić 48
Sudija: Pavle Ilić

Za Zvezdu su u subotu uveče, na 61. rođendan stadiona "Rajko Mitić", debitovali Kongoanac Silas i Rade Krunić, pokazali sve ono što su svih prethodnih godina naučili i stekli igrajući u najjačim ligama Evrope.

Potvrdili su epitet "top pojačanja" i biće, bez dileme, jako oružje u rukama Vladana Milojevića u okršajima sa najjačim ekipama u Evropi.

Silas je bio raspoložen, razigran, ali nije imao sreće danas - nije iskoristio nekoliko dobrih šansi za gol prvenac već na debiju. Prva šansa, i to kakva, ukazala mu se već u 15. sekundi, tada mu je golman gostiju Balević "skinuo šut", potom je pretio Kruševljanima u nekoliko navrata, ali je svaki put loptu slao ili u golmana ili tik uz gol.

Kako bilo, solidan debi odličnog fudbalera.

Starsport

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


Zvezda je probila odbranu gostiju iz penala. Biće polemike da li je najstroža kazna bila opravdano dosuđena, jer je igrač gostiju pre udarca rukom, nogom sklonio loptu klizećim startom, dakle od drugog dela tela mu se odbila do ruke, međutim za arbitra Pavla Ilića nije bilo dileme - odmah je pokazao na "kreč".

Duarte je bio siguran i doneo Zvezdi vođstvo na isteku pola sata igre.

Kruševljani su do tada imali jednu solidnu priliku, potom, kakao je vreme prolazilo, sve manje su prelazili na protivničku polovinu i uglavnom su igru bazirali na odbrani od naleta Zvezdine "legije stranaca".

Beograđani su još u prvom poluvremenu izveli 11. kornera, sve ih je uzeo Timi Maks Elšnik, kao i onaj 13. posle kojeg je Ivanić bio spreman na drugoj stativi nakon karambola o defanzivce Napretka - za 2:0.

Svima na stadionu je bilo jasno da je u tom trenutku utakmica rešena iako je tekao tek 48. minut

Starsport

Do kraja, vredan pomena je ulazak Nemanje Radonjića i ovacije koje je dobio od navijača, potom stativa koju je pogodio u 83. minutu, kao i crveni karton za igrača Napretka Uroša Ignjatovića zbog zaista oštrog starta nad Seolom.

Korejac je hramao naredih nekoliko minuta.

Sve u svemu, još jedna neverovatno laka, prelaka pobeda Zvezde, rutinska, bez ikakvih trzavica i pretnje protivnika, kakvih smo se nagledali na najvećem srpskom stadionu proteklih godina.

Benfika je naredni rival i prvi pravi veliki test mogućnosti ovog tima Zvezde.

Crveno-beli su odavno prevazišli Superligu.

Meč sa našeg najvećeg stadiona mogli ste ispratiti u nastavku kroz LIVE BLOG na B92.sport.

Završeno

18:54

Semafor
Duarte 29.p, Ivanić 48
  CZV   NAP  
  2 : 0  

21:56

Kraj

Pobeda Zvezde, laka, rutinska, potvrda kvaliteta šampiona i ovog puta nad nedoraslim rivalom iz Superlige. Strelci Duarte iz penala i Ivanić posle 13. kornera Elšnika - početkom drugog poluvremena.

Crvena zvezda - Napredak 2:0.
 

21:50

88' Čeka se kraj

Odavno je ovde sve rešeno, Zvezda je obezbedila pobedu praktično sa prvim datim golom, sve dalje bila je rutina za šampiona. Teško da iko može parirati crveno-belima bilo kada i bilo gde u domaćim okvirima. Napredak nemoćan.

21:45

85' Crveni karton

Pavle Ilić je prvo pokazao žuti karton Urošu Ignjatoviću zbog oštrog starta s leđa nad Seolom, ali nakon VAR intervencije preinačio je sovju odluku i strože sankcionisao igrača Napretka.

Gosti do kraja sa desetoricom na terenu.
 

21:43

83' Stativa

Sreća za goste posle udarca Radonjića levom nogom. Lopta je na putu ka golu zakačila nekog u kaznenom prostoru, promenila pravac i završila na stativi.

21:40

80' Luka ilić u igri

Nova izmena u Zvezdi, na terenu je Luka Ilić koji je zamenio Olajinku.

21:38

78' Balević - Šerif 2:0

Još jedna sjajna intervencija golmana Napretka, ponovo je direktno zaslužan što Šerif Endiaj nije postigao gol. Čuvar mreže gostiju pravovremeno je intervenisao nakon ubačene lopte Mimovića, upravo ispred Šerifa i sklonio mu loptu praktično sa kopačke. Sve ovo odigralo se na metar of gol-linije.

21:34

75' Endiaj u šansi

Mimović se probio duboko na polovinu Napretka, ušao u kazneni prostor, poslao loptu na peterac iako okružen dvojicom igrača. Endijaj je potom pokupio loptu i ugrozio golmana gostiju, koji je i ovog puta bio na visini zadatka. Balević je danas daleko najbolji igrač Kruševljana.

21:30

68' Glazer stopira Karaklajića

Istakao se golman Zvezde, zaspala je odbrana crveno-belih, pa je Karaklajić to mogao da iskoristi, ipak Izraelac je budan, brani udarac igrača gostiju koji dobijaju samo korner.

21:28

66' Dvostruka izmena Stevanovića

Podeli:

Komentari 37

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu