Nova vest
Fudbal 17

13.9.2024.

13:41

Sada i zvanično – FSS imenovao novog generalnog sekretara

Izvršni odbor imenovao je Branka Radujka za novog generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FSS

Odluka je doneta u prostorijama Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, gde je održana sednica Izvršnog odbora kojom je predsedavao Dragan Džajić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

"Izvršni odbor imenovao je Branka Radujka za novog generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije. Odluka je doneta jednoglasno poštujući Zakone Republike Srbije i uz saglasnost i regulativu Evropske fudbalske unije (UEFA). Novi prvi oprativac fudbalske organizacije obratio se članovima Izvršnog odbora", stoji u saopštenju FSS.

Radujko na toj funkciji nasleđuje Jovana Šurbatovića, koji je otišao posle dugogodišnjeg rada. Zbog dolaska u FSS, Radujko je podneo ostavku na poziciji direktora u Upravi carina.

"Zahvaljujem se svima na ukazanom poverenju. Pred srpskim fudbalom su velike mogućnosti i brojni izazovi, a pred nama u savezu velika odgovornost. Radiće se vredno, posvećeno i bespoštedno. Nije mi prvi put da se prihvatam ozbiljnog posla i nameravam da, kao i uvek do sada, iza sebe ostavim uređen i održiv sistem, uspešnu organizaciju koja ostvaruje zacrtane ciljeve. Fudbal je najpopularniji sport i najveća zabava na svetu, ali i jedna ozbiljna, moćna industrija, značajna za bruto domaći proizvod i ekonomiju svake zemlje, za njenu međunarodnu reputaciju, za zdravlje ljudi i za opšte društvene vrednosti. Najmoćnije kompanije investiraju u fudbal i tako grade i jačaju kontakte, sopstvenu reputaciju i pozicije na globalnom tržištu. I mi moramo da menjamo percepciju i bavimo se fudbalom na način koji će nam obezbediti dugoročnu konkurentnost i da se našem društvu i državi vraća više od onoga koliko se ulaže", rekao je Radujko između ostalog.

Druga tačka dnevnog reda bila su kadrovska pitanja.Pavle Delibašić je imenovan za novog koordinatora Instruktorske službe, Radoslav Batak je postao novi selektor kadetske, a Igor Matić mlađe kadetske reprezentacije. Za selektora mlađe omladinske reprezentacije izabran je Gordan Petrić.

Podeli:

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu