Nova vest
Fudbal 16

12.9.2024.

9:30

"Piksiju je uvek neko drugi kriv"

Doskorašnji generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović, još jednom je kritikovao selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Izvor: Novosti

Peđa Milosavljević/Starsport

Izvršni odbor FSS je nedavno smenio Šurbatovića, sa funkcije na kojoj je bio od decembra 2016. godine.

Šurbatović je u intervjuu za "Novosti" nabrojao anomalije u radu FSS.

"Imamo velike zamerke od strane UEFA odeljenja za integritet i veoma neugodna pitanja vezana za prijave koje su stizale od njih. Zašto se nije reagovalo kao u slučaju Kolubare, koju navode kao dobar primer, a posle kojeg su drugi savezi počeli da uvode sada već čuveni član 83. Suđenje nije više na nivou kao pre nekoliko godina, najboljem našem sudiji kome su u UEFA predviđali sjajnu budućnost Srđanu Jovanoviću karijera je dovedena u pitanje. Umesto da smo mu dali vetar u leđa", rekao je Šurbatović i dodao:

"Drugo, sam selektor je postavio kao cilj prolaz u drugu fazu na EP. Nije ga ostvario po drugi put i ni trunke odgovornosti. Očekivao sam bar neku naznaku odgovornosti, bar malo samokritike. Uvek je neko drugi kriv. Sportska sreća, igrači, VAR i sudije. I treće i najvažnije, da li mislite da je bilo lako funkcionisati kao generalni sekretar kada imate trovlašće u Savezu".

Stojković tokom prethodne akcije nije želeo da replicira Šurbatoviću, ali ni Miroslavu Tanjgi, direktoru reprezentacije.

Podeli:

Komentari 16

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu