Nova vest
Fudbal 50

10.9.2024.

10:11

Da je dobro – nije: Protiv koga Srbija mora da bi otišla na Mundijal? ANKETA

Prvi "prozor" Lige nacija je iza nas, sledeći nas očekuje u oktobru, a posle toga nas u decembru očekuje žreb grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Samo će prvi iz grupe ići direktno na Mundijal, dok će drugoplasirani kroz baraž, zajedno sa četiri najbolje ekipe Lige nacija, tražiti mesto u SAD, Kanadi i Meksiku.

Ono što već sada znamo jeste da će Srbija sigurno iz drugog šešira dočekati žreb i samim tim morati sa nekim od najboljih da se bori za prvo mesto.

loader

Nećemo igrati sa Ukrajinom, Turskom, Poljskom, Švedskom, Velsom, Mađarskom, Slovačkom, Rumunijom, Norveškom, Grčkom i Češkom, koje su takođe u drugom šeširu.

U trećem se nalazi Slovenija koja je nedavno u Nemačkoj pokazala da ume da nam pomrsi račune, kao i hit Evropskog prvenstva Gruzija.

O četvrtom i petom šeširu je suvišno i govoriti. Ukoliko te ekipe ne možemo da dobijemo (i to bez poteškoća) onda nam i nije mesto na planetarnom takmičenju.

U zavisnosti od toga da li će biti četiri ili pet ekipa u grupi, biće odlučeno i kada će kvalifikacije biti započete.

Podeli:

Komentari 50

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

27 min

Novo Sport Video Menu