Nova vest
Fudbal 2

8.9.2024.

19:52

Jednom je prošlo, dvaput ne može – Danska i postizanje golova ostali enigma za Srbiju

Fudbaleri Srbije doživeli su poraz u drugom meču "A" divizije Lige nacija protiv Danske u Kopenhagenu rezultatom 2:0.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Ulrik Pedersen/CSM

Liga nacija, 2. kolo "A" divizije

Danska – Srbija 2:0 (1:0)
Gronbek 36, Poulsen 61
Stadion: Parken (Kopenhagen)
Sudija: Kris Kavana (Engleska)

Posle meča sa Španijom, velika su bila očekivanja srpske javnosti u vezi sa novom, podmlađenom verzijom našeg tima.

Bilo je jasno da je "crvena furija" bila bolji protivnik u Beogradu, ali je i činjenica da su im "orlovi" odoleli bila dovoljna.

Ipak, usledio je na "Parkenu" brz povratak u realnost. Ne samo da još jednom nismo uspeli da pobedimo Dance, nego smo još jednom izgubili bez da smo zatresli njihovu mrežu.

Štaviše, od Evropskog prvenstva do sada jedini gol na pet mečeva je bio onaj Luke Jovića u nadoknadi protiv Slovenije.

Dodatno poražava činjenica da nismo bili ni blizu toga da bilo koju od tih crnih serija prekinemo. Čak ni u trenutku kada smo igrači sa čak trojicom centarfora.

Sofascore

Od njih trojice, prednost je u startnoj postavi dobio Luka Jović uprkos velikom promašaju protiv Španije, dok je selektor Dragan Stojković odlučio da napravi jednu izmenu i umesto Andrije Živkovića u startnih 11 uvrsti Marka Grujića.

Iznenađujuća odluka Piksija s obzirom na to da je vezista Porta ove sezone odigrao tek nešto više od 70 minuta u Portugaliji. I neuspešna, s obzirom na to da je Živković već na poluvremenu zamenio Grujića.

Oba tima su strpljivo ušla u meč, pre nego što je maestralni Jusuf Poulsen odlučio da nam oduzme bilo kakvu neizvesnost.

Igrao se 36. minut kada je sjajno kombinovao naš protivnik. Napadač Lajpciga je iz prve odložio loptu do Alberta Gronbeka, a novi fudbaler Rena je nekako uspeo da se snađe i proturi loptu dovoljno dobro da savlada Predraga Rajkovića.

Ipak, morao je da sačeka sa proslavom. Centrimetri, ako ne i manje, su odlučivali da li je njegovom prvom golu u dresu nacionalnog tima prethodio ofsajd, ali su u VAR sobi naposletku potvrdili pogodak.

Sjajnu individualnu partiju, Poulsen je "krunisao" svojim golom u nastavku.

Igrao se 61. minut kada se lopta posle centaršuta odbila do Kristijansena, a ovaj odbio da šutira. Umesto toga je probio po levoj strani i tražio bolju priliku za centaršut.

Pronašao je Jusufa koji je uprkos tome što je bio okružen dvojicom defanzivaca uspeo da "makazicama" maestralno postigne gol i ubrzo potom napusti teren "Parkena" uz ovacije sa tribina.

Između ta dva događaja, Srbija je imala svoju najbolju šansu. Posle kornera u 65. minutu lopta je pala usred peterca i tu pogodila Sašu Lukića koji je nije očekivao.

Osim tog slučanoj pokušaja, Srbija praktično nije ni zapretila. Počeli su ubrzo naši igrači i da se umaraju, o čemu svedoče tri žuta kartona u dva minuta.

Rezultat nije dalo ni uvođenje još dva špica (Petar Ratkov i Đorđe Jovanović) pored Jovića.

"Orlovi" se sada okreću klupskim obavezama, pre nego što se u oktobru ne odazovu novom pozivu selektora za mečeve sa Švajcarskom i Španijom.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu