Nova vest
Fudbal 661

8.9.2024.

20:48

Poulsen razbio Srbiju; Piksi o VAR-u i otkazima: "Videćemo na koje igrače računamo"

Fudbaleri Srbije doživeli su poraz u drugom meču "A" divizije Lige nacija protiv Danske u Kopenhagenu rezultatom 2:0.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Ulrik Pedersen/CSM

Liga nacija, 2. kolo "A" divizije

Danska – Srbija 2:0 (1:0)
Gronbek 36, Poulsen 61
Stadion: Parken (Kopenhagen)
Sudija: Kris Kavana (Engleska)

Posle remija sa Španijom, očekivanja su bila daleko veća pred gostovanje na "Parken" stadionu odakle su se "orlovi" vratili praznih ruku.

Ponajviše zahvaljujući Jusufu Poulsenu, asistentu kod debitantskog pogotka Alberta Gronbeka, a potom i strelcu nakon maestralnih "makazica".

Sofascore

Utiske posle meča su podelili reprezentativci Srbije Strahinja Eraković, njegov imenjak Pavlović i selektor Dragan Stojković, kao i strelci dva gola za Dansku.

Dešavanja posle, kao i sam meč mogli ste da ispratite putem našeg bloga.

Završeno

16:30

Semafor
Gronbek 36, Poulsen 61
  DEN   SRB  
  2 : 0  

20:48

Toliko od nas za večeras

Hvala što ste bili uz nas i zajedno sa nama ispratili meč na "Parken" stadionu.

20:39

Albert Gronbek, strelac vodećeg gola Danske

"Ovo je veliki momenat u mojoj karijeri. Možda nisam odigrao najbolji meč, imao sam mnogo izgubljenih lopti, a Srbija je bila veoma kompaktna pozadi. Ali pobedili smo i o golu će se najviše pričati. Jako sam srećan zbog toga".
 

20:27

Jusuf Poulsen

"Dobro smo krenuli u drugom poluvremenu, bila je odlična utakmica. Srećan sam zbog gola. Neverovatan stadion. Svi su srećni. Veoma bitna i lepa pobeda za nas", rekao je Poulsen i potom se osvrnuo na tok meča:

"Kontrolisali smo utakmicu dobro. Davali smo golove u savršenim momentima. Imali smo nekoliko šansi, dobri smo bili na lopti.  Bili smo malo umorni na kraju i jedni i drugi. Dobro se završilo na kraju."

Kako mu je bilo u duelu sa srpskim defanzivcima?

"Jako teško. Veliki momci, jaki, nije mi bilo lako. Igrao sam već sa njima, ništa novo za mene."

20:08

Dragan Stojković Piksi

"Znamo da imamo ili da smo imali kadrovske probleme. Znali smo da će na fizičkom planu biti jako teško. Momci su dali sve od sebe. Nimalo nije lako. Smatram da smo prvo poluvreme odigrali u egalu. Bilo je 50-50. Nisam primetio nijednu ozbiljnu šansu njihovu, ni naš raspad sistema. Malo u nevreme je došao prvi gol. Bio sam siguran da će biti egal u prvom, a da u drugom bude drugačije sa izmenama i tako dalje. VAR soba je odlučila opet protiv nas. Šta ćemo, moramo da poštujemo to. U drugom poluvremenu se vidila fizička nadmoć Danaca. Ne treba previše kritikovati. Krenulo smo u ciklus sa velikim bodom. Nemojte zaboraviti da imamo utakmicu kod kuće", rekao je Piksi i dodao:

"Ako poredimo danas ekipu Danske sa nama, videćete individualni kvalitet koji je na njihovoj strani. Treba biti pošten i priznati. Oni imaju kompletan sastav. Mi smo imali čak trojicu igrača koji su bili pa otišli. Uspeli smo da pariramo prvo poluvreme i jedan fenomenalan go. Nažalost, protiv nas"

Ko će biti okosnica tima u oktobru?

"To ćemo videti. Imamo još mesec dana do toga. Videćemo na koje igrače možemo da računamo. Za to služi Liga nacija nama. Mi ne mislimo da ćemo igrati finale. U oktobru će možda biti izmenjen sastav. Ima vremena."
 

20:08

Strahinja Pavlović

"Mi smo izašli malo drugačije danas. Malo smo bili otvoreniji i normalno je da smo imali više posla. Bila je teška utakmica, meni jedna od najtežih u poslednje vreme. Danci su nas nadtrčali i to je bila glavna stvar. Držali su loptu. Pokušali smo i mi, ali nedovoljno opasno. Moramo da nasatavimo dalje i da probamo da ih dobijemo kući", rekao je Pavlović i objasnio zašto mu je ovo bila jedna od težih utakmica.

"Sva tri napadača se dosta kreću, traže prostor. Bilo je dosta trčanja."

Uporedio je ovu utakmicu sa onom na Evropskom prvenstvu.

"Po meni je bila jako slična, samo što smo sad iz dve situacije primili dva gola. Pogotovo drugi, fantastična reakcija Poulsena. Osetio se umor kod igrača, posle tri dana nakon utakmice sa Španijom. Jako se osetio."

20:03

Lazar Samardžić

"Mislim da nismo tako loše krenuli. Imali smo par akcija, gde smo mogli bolje odigrati kontru. To moramo bolje. Kad uzmemo loptu da idemo u napad, da ne izgubimo lako loptu."

20:01

Strahinja Eraković

"Na početku nije toliko loše izgledalo. Dok ni iz čega nismo primili gol. Držali su loptu, ali nisu imali opasne šanse pre toga. Poulsen je dao fantastičan gol, ne znam da li će to ponoviti ikada. Dali smo 100 odsto od sebe. Čestitam im na pobedi"

Da li ih je Danska iznenadila.

"Nije, znamo kakva je ekipa, imaju vrhusnke igrače. Nadamo se da će naredna utakmica biti bolja za nas."

19:59

Statistika
Sofascore

19:50

Kraj – 2:0

Fudbaleri Srbije doživeli su poraz u drugom meču "A" divizije Lige nacija protiv Danske u Kopenhagenu rezultatom 2:0.

Podeli:

Komentari 661

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

9 h

Novo Sport Video Menu