Nova vest
Fudbal 17

7.9.2024.

17:48

Piksi: "To je profesionalni fudbal – Danska se nije promenila" VIDEO

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković održao je konferenciju za medije pred meč 2. kola Lige nacija protiv selekcije Danske.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dušan Milenković/Starsport

"Orlovi" će u nedelju od 18.00 na stadionu "Parken" u Kopenhagenu gostovati rivalu koji ga je eliminisao sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj pre dva i po meseca.

Stojković je najpre istakao da je kadrovska slika veoma dobra i da se niko od pozvanih igrača ne žali na povredu.

"Ono što je najbitnije, izveštaj doktora je da se niko od igrača ne žali na povredu. Svi koji su ovde su u konkurenciji za tim. Umor postoji, ali i Danska je igrala pre tri dana. Profesionalni fudbal je takav, igra se na svaka tri dana i moramo da ih osposobimo za izazov kakav je Danska", rekao je Stojković.

Srbija čeka na pobedu protiv Danske još od 1990. godine.

"Danska je uvek bila neugodan protivnik. To pokazuju iz ciklusa u ciklus i bez njih ne može da se odigra nijedno svetsko ili evropsko prvenstvo. Izuzetno su kvalitetan tim, a nedavno smo na EP u Nemačkoj odigrali utakmicu od izuzetne važnosti i za njih i za nas. Završeno je 0:0, s tim da su oni bili mnogo zadovoljniji nego mi. Očekujem sutra da utakmica bude na istom takvom nivou. Došli smo da odigramo maksimalno, da pružimo otpor i izborimo dobar rezultat. Ali nije lako kada za protivnika imamo kvalitetnog protivnika kao što je Danska".

Pošto više nije bilo pitanja, na kraju je Stojković sam zaključio:

"Samo želim da kažem da je Danska ekipa koja se nije previše menjala u odnosu na pre dva meseca. Kristensen i Mele više nisu sa njima, ali oni imaju prave zamene i ne verujem da mogu mnogo da se promene što se tiče tih taktičkih stvari. Napravili smo dobru analizu, znamo sa kime igramo i šta nas očekuje sutra. Moraćemo da budemo 100 odsto na nivou i spremni, da odgovorimo na sve izazove koji su pred nama", zaključio je selektor Srbije.

Podeli:

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

3 h

Novo Sport Video Menu