Nova vest
Fudbal 35

6.9.2024.

12:37

Oproštaj od "Marakane" – Srbija se seli u Leskovac

Bilo je sumnji i strepnje oko toga kako će i u kom broju navijači Srbije dočekati svoje fudbalere posle velikog razočaranja na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dimitrije Vasiljević/STARSPORT

Pogotovo jer Liga nacija nije toliko atraktivna mnogima, pa ni igračima, budući da je njih 14 standardnih propustilo ovaj septembarski "prozor".

Međutim, fudbalska javnost se odazvala, kako interesovanjem u medijima, tako i prisustvom na utakmici protiv Španije.

Naravno da je pomogla i atraktivnost protivnika, koji nije kalkulisao i došao je u najjačem sastavu (izuzev suspendovanih Rodrija i Alvara Morate).

Ali, osim početnih zvižduka za selektora Dragana Stojkovića, publika je dala vetar u leđa "orlovima" i pogurala ih ka ostvarenoj "pozitivnoj nuli" protiv favorizovane "furije".

Bio je to, ujedno, oproštaj od najvećeg srpskog stadiona u Ligi nacija, pošto će naredne dve domaće utakmice igrati na jugu Srbije.

Dueli protiv Švajcarske u 3. kolu (12. oktobra) i Danske (18. novembra) u 6. rundi igraće se na stadionu "Dubočica" u Leskovcu.

Reprezentacija je već bila domaćin na tom mestu, prošlog novembra kada je sa 2:2 protiv Bugarske obezbedila plasman na Evropsko prventvo u Nemačkoj.

Sada će igrati nova dva duela, ali će posebno interesantan biti protiv Švajcarske koja u svom sastavu ima nekoliko kosovskih Albanaca, ali verujemo da blizina Leskovca i južne srpske pokranije neće uticati da bude nesportskih dešavanja.

Podeli:

Komentari 35

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu