Nova vest
Fudbal 318

5.9.2024.

23:54

"Drugi" tim Srbije zaustavio šampiona Evrope! Piksi: "Ravno samoubistvu"; Španci tvrde: "Penal!"

Fudbaleri Srbije i Španije remizirali su 0:0 u prvom meču grupe 4 "A" divizije Lige nacija.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

"Orlovi" su uprkos očekivanjima ostvarili povoljan rezultat u Beogradu na startu elitnog ranga UEFA takmičenja.

Mogla je Srbija i do sva tri boda da je Luka Jović bio koncentrisaniji u 34. minutu.

Sofascore

Posle meča pred medije su osim selektora Dragana Stojkovića izašli njegov kolega Luis de la Fuente, kao i brojni srpski fudbaleri.

Među njima i Veljko Birmančević, Strahinja Pavlović, Predrag Rajković i Nikola Milenković.

Meč, kao i dešavanja posle utakmice, mogli ste da pratite putem našeg bloga.

Završeno

19:00

Semafor
 
  SRB   SPA  
  0 : 0  

23:49

Toliko od nas za večeras

Hvala što ste uz B92.sport ispratili večerašnji meč sa Španijom.

23:49

Konferencija za medije Dragana Stojkovića

"Sve što smo uradili večeras, to smo radili na treningu i pokušali da uvežbamo najbolje što možemo u taktičkom smislu. Da bude spremna da odgovori na stil igre koji je poznat u španskoj reprezentaciji. Momci su pokazali neverovatnu taktičku disciplinu, požrtvovanost i nagrađeni su dobrim rezultatom protiv zaista moćne ekipe kao što je Španija. Baš kao što sam očekivao i imao sam sliku ispred sebe kako treba da izgledamo. Ako pomislite da možete sa njima u visokoj zoni, da trčite i glumite neki presing, to je ravno samoubistvu. Pošto ne želimo sami sebe da ubijamo, morali smo ovako da igramo. Prepuštali smo im posed, jer oni protiv bilo koga da igraju, igrali bi ovako. Momci su pokazali kako se bori za svoju zemlju, za reprezentaciju i sa te strane sve pohvale njima. Dobar rezultat, naravno. Mogli smo da pobedimo, ali i da izgubimo, ali ovo daje satisfakciju treneru."

23:43

Selektor Španije smatra da je bio penal za njegov tim

"Meni je delovalo da je sudija trebalo da dosudi penal za nas i to bi promenilo tok igre i ishod meča, protestvovao sam jer je iz moje pozicije delovalo da je to bio prekršaj za penal", rekao je De la Fuente.

23:10

Milenković o kapitenskoj traci

"Naravno, sigurno da je velika čast i ogromna odgovornost, najviša tačka u mojoj karijeri, ali ne bih o tome, pažnja na momke, ostvarili smo vrhunski rezultat, na tehničko taktičkom planu smo odigrali sve kako smo se dogovorili, ugrožavali smo ih iz kontre, dobro se branili. Vrhunski rezultat."

23:08

Strahinja Pavlović

"Večeras nisam bio najborbeniji, bilo je dosta igrača na neverovatnom nivou borbenosti. Jako sam ponosan na to. To me najviše ispunjava. Sada je malo drugačije, dosta novajlija, debitanata, željnih dokazivanja. To je sveža krv, nova energija. Samo treba da nastavimo ovako."

23:08

Dragan Stojković Piksi

"Teška uitakmica, jurnjava po terenu je ravno samoubistvu. Pametni smo da unamo neke stvari i radili smo po dogovoru i kaok smo radili na treningu, čekali smo svoju šansu i znali smo da će doći. Oni su najbolja ekipa u Evropi i kontrola lopte nije problem za njih i vi morate da budete disciplionovani u ideji kako da se branite i da budete požrtvovani, date sve od sebe i da se ne bojite. Oni su uvek dominantni po posedu lopte, ali dobro. Mislim da su momci bili dobri."
 

23:00

Rajković o promašaju Jovića

"Malo sreće je falilo. Bože moj... Daće u Danskoj, biće tri boda. Da je dao gol otišao bi meč u drugom pravcu. Treba da budemo srećni i ponosni kako smo igrali, da nikad ne odustajemo."

22:53

Veljko Birmančević

"Mi smo dobili šansu da se borimo, prvi ja sam od malih nogu želeo da igram za reprezentaciju, prvi put sam pre 13 godina bio ovde i gledao Srbiju, a danas sam zaigrao prvi put na Marakani. Odličan osećaj, puno navijača je došlo, ostavili smo poslednju kap znoja, mislim da smo dobro odigrali, najbitnije je da se boriš za svoj grb."
 

22:52

21 šut i Liga nacija = nema gola za Španiju

Podeli:

Komentari 318

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

16 h

Novo Sport Video Menu