Nova vest
Fudbal 27

4.9.2024.

8:20

Milija Babović novi predsednik Partizana?

U beogradskim fudbalskim krugovima, pa i šire, ponovo se priča da bi rukovođenje Fudbalskog kluba Partizan mogao da preuzme Milija Babović.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Poznati biznismen u nekoliko navrata se spominjao kao čovek "spasa" za crno-bele, ali se njegov dolazak nikada nije desio.

Sada bi, prenosi "Mozzartsport", to konačno moglo da se obistini i Milija Babović bi trebalo da postane novi predsednik.

On bi tako zamenio Milorada Vučelića, koji je već više od godinu dana "predsednik u ostavci" i u više slučajeva je "nudio", ali je Upravni odbor odbijao njegov odlazak.

Ako sve bude prema najavama, ova velika promena u Fudbalskom klubu Partizan trebalo bi da se dogodi tokom reprezentativne pauze, dakle u narednih sedam do 10 dana.

Srđan Stevanović/Starsport

Babović je poslednji put spominjan u Humskoj u junu, kada je Aleksandar Stanojević došao u klub sa obećanjem da će biti značajnih promena u vrhu kluba. Tada je trebalo da uđe u Upravni odbor, potom mu je nuđeno i da bude potpredsednik, ali je u međuvremenu "napredovao" do pozicije predsednika.

Jedini način da Milija Babović bude imenovan jeste da to aminuje Skupština, ali se ona jedva zastajala poslednjih godina. Otuda treba sačekati na njeno sazivanje i, naravno, konačno održavanje.

Poznato je da je Babović godinama unazad finansijski pomagao crno-beli klub, a navijači se nadaju da bi svojim dolaskom mogao da ga izbavi sa dna do kog je poslednjih godina potonuo.

Njegovo postavljanje bi povuklo i druge poteze, pre svega postavljanje novog sportskog direktora, a već je najavljeno da bi umesto Ivice Kralja ponovo mogao da se vrati Ivica Iliev.

Srđan Stevanović/Starsport

Podeli:

Komentari 27

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

8 h

Novo Sport Video Menu