Nova vest
Fudbal 64

3.9.2024.

22:00

I treća "detonacija": Zvezda uzela igrača rivalu iz Lige šampiona

Silas Mvumpa treće je pojačanje koje je fudbalski klub Crvena zvezda ozvaničio ove večeri.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Posle Nemanje Radonjića i Radeta Krunića, na red je došao i reprezentativac DR Konga koji dolazi na pozajmicu iz nemačkog Štutgarta.

Mogao bi Silas lako da postane i najskuplje pojačanje u istoriji kluba, s obzirom na to da u ugovoru postoji klauzula za otkup brzonogog fudbalera vredna 10.000.000 evra.

"Nema sumnje, reč je o jednom od najbržih fudbalera u Evropi koji uspešno može da pokriva gotovo sve pozicije u napadu i koji atletskim sposobnostima pravi razliku na najvećim utakmicama. Uspešno je nastupao i kao desno, i kao levo krilo, i kao centarfor, pa u nekoliko navrata i kao prednji vezni", navodi se u saopštenju kluba.

U međuvremenu će Zvezda pokrivati platu igrača, koja iznosi 1.200.000 evra neto nakon što je prošle godine produžio saradnju sa bundesligašem sa kojim će crveno-beli igrati u Ligi šampiona 14. decembra na stadionu "Rajko Mitić".

Silas je ove  sezone odigrao samo jedan meč za Štutgart i ti u nemačkom Superkupu, a na terenu je proveo 27 minuta. Minule sezone zabeležio je ukupno 30 nastupa. postigao je sedam golova i bio asistent u šest navrata.

Rođen je 6. oktobra 1998. godine, u Štutgartu je od sezone 2019/20. Karijeru je počeo u Olimpik Aleu, odakle je prešao u Pariz, posle čega je stigao u Nemačku.

Za reprezentaciju DR Konta je odigrao 16 utakmica i postigao je jedan gol.

Podeli:

Komentari 64

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

3 h

Novo Sport Video Menu