Nova vest
Fudbal 14

3.9.2024.

18:25

Agent Kanutea optužio Partizan: "Ne plaćaju kiriju, ne isplaćuju plate – hteli smo raskid"

Usman Điba, agent igrača Partizana Franka Kanutea, izneo je ozbiljne optužbe u razgovoru za francuske medije, tvrdeći da Kanuteu već osam meseci nije plaćena kirija, a tri meseca mu nije isplaćena plata.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Prema izvorima francuskih medija, uprava kluba je predložila pregovore o raskidu ugovora sa Kanuteom kako bi se situacija rešila. Međutim, uslovi koje je klub ponudio očigledno su neprihvatljivi za igrača i njegovog agenta.

"Problem sa Partizanom je još od povrede koju je Kanute imao. Bio je jedan od najboljih igrača u timu, igra je dobre mečeve, bio na visokom nivou. Na žalost, pretrpeo je povredu butine. Kad se oporavio, bilo je mnogo promena u timu. Partizan je ekipa u kojoj je veliki pritisak. Došlo je do promene trenera, stigao je onaj koji je Franku stavio do znanja da nije deo njegovih planova. Ali, problem je što niko nije došao ni da razgovara sa njim, ni generalni sekretar, direktor, sportski direktor, pa ni sam trener", istakao je Điba.

Reintegracija Kanutea u ekipu Aleksandra Stanojevića sada izgleda malo verovatna, pa čak i nemoguća. 

"Frenk je bio na prvom delu letnjih priprema, ali nije mogao da odradi drugi deo. Istina je da je morao da reši porodične probleme, to je rekao sportskom direktoru i zato je odlučio da se pridruži porodici. Ali, pravi problem u Partizanu su zaostale plate. Klub mu plaća kiriju i nažalost otkako je stigao plactili su samo tri meseca. Prošlo je osam meseci otkako mu je plaćena stanarina, a klub mu duguje i tromesečne zaostale plate. To je veliki problem, pogotovo što je Frank jedan od njihova dva igrača koja najviše zarađuju", dodao je on.

Ipak, agent Điba ističe da su Kanute i njegovi zastupnici otvoreni za postizanje dogovora, ali pod uslovima koji bi zadovoljili obe strane. 

"Kad sam počeo pregovore za raskid ugovora, Partizan je ponudio da plati četiri meseca za raskid. To je neozbiljno za igrača koji ima dve godine ugovora. Kada sam dobio ponudu, rekao sam sebi da nas zezaju, to neće biti tako. Angažovali smo advokata da brani naše interese. Naš predlog je bio da klub isplati igraču jednu godinu plate (od dve), odjednom i bez rata. Da su pristali da igraču isplate i osmomesečnu platu pored zaostalih plata, Frank bi potpisao raskid ugovora. Ali, oni to nisu hteli da urade. Ne želimo da igrač bude mesecima bez igre, jer to nije dobro za njegovu karijeru, posebno za 25-godišnjeg igrača, koji je pun talenta. Klub nije bio odgovoran. Sada znaju naše uslove. Ako žele da se proces raskida ugovora krene dalje, znaju šta da rade", naveo je agent.

​Takođe je naveo da je njegov klijent tražen u mnogim klubovima.

"U stvarnosti, Frank ne želi da završi ugovor, njegova karijera zavisi od toga. Želimo da pronađemo zajednički jezik. Pokušaćemo da rešimo ovu situaciju što je pre moguće. Imali smo mnogo predloga iz Turske, Švajcarske, pa čak i zemalja Zaliva. Ali, čak i ako je prelazni rok završen u nekoliko prvenstava, ne zaboravite da igrač može biti slobodan i stoga da se pridruži klubu po svom izboru. Nigde nam se ne žuri", zaključio je Điba u razgovoru za francuske medije.

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

3 h

Novo Sport Video Menu