Nova vest
Fudbal 25

2.9.2024.

13:15

Partizan prodao Saldanju u Mađarsku

Fudbaler Partizana Mateus Saldanja karijeru će nastaviti u Ferencvarošu.

Izvor: Mozzart Sport

Srđan Stevanović/Starsport

Mađarski klub će Partizanu platiti 5.000.000 evra i bonuse za transfer Saldanje i učiniti ga ubedljivo najskupljim igračem u istoriji tamošnjeg fudbala.

Za Brazilca su navodno bili zainteresovni Hofenhajm, AEK, klubovi iz arapskih zemljama, ali će na kraju igrati u Budimpešti, prenosi "Mozzartsport".

Dodaje se da će Saldanju u napadu crno-belih zameniti Lazar Romanić iz Železničara, čiji transfer će najverovatnije biti realizovan u utorak.

Saldanja je u Partizan stigao u julu prošle godine i profilisao se kao prvi napadač crno-belih, ali je dolaskom Aleksandra Stanojevića ispao iz te uloge i nije se uklapamo u igru i koncept trenera Partizana.

U crno-belom dresu odigrao je ukupno, za dve nepune sezone, 40 utakmica, a na 21 je bio starter.

Na terenu je proveo 2.177 minuta, postigao je 21 gol, dok je asistent bio u pet navrata.

Brazilac  u Humsku je stigao prošlog jula iz redova japanskog drugoligraša Džef Junajteda, ali kao pozajmljeni igrač azerbejdžanskog Nefčija, za koji je na 20 utakmica upisao pet golova i jednu asistenciju, što je bila preporuka za klub iz Humske.

Sofascore

Pročitajte još:

Podeli:

Komentari 25

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu