Nova vest
Fudbal 3

2.9.2024.

10:40

Piksi: "Igra za klub, a ne za reprezentaciju? To pitajte njih"

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je govorio o otkazima u reprezentaciji.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dušan Milenković/Starsport

Stojković je objasnio zašto nije pozvao Filipa Kostića i zašto nema Nemanje Radonjića na spisku.

"Kako da zovem Kostića kad nema klub, kako da zovem Radonjića kad trenira individulano?", rekao je Piksi.

Govorio je i o ostalim igračima, koji se nisu našli na spisku, kao što su Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović, Vanja i Sergej Milinković-Savić, koji su otkazali nastupe za Srbiju.

"Mogu da kažem za javnost, to sma već rekao. Obavio sam razgovore sa njima  sa Vlahovićem, Mitrovićem i Vanjom. Čuo sam se sa Vanjom pre šireg spiska, rekao je da ima povredu kuka. Dobili smo izveštaj lekara. Što se tiče Mitorivća, isto smo razgovarali, požalio se na bol u zadnjoj loži. Sergej prima injekcije zbog leđa. Nemam ništa da dodam. verujem igračima. Vlahović ima porodične stavri, nisam ulazi u to niti ću. Sad, ako vi imate druge inforamcije, kažite mi. Kako igra za klub, a ne za reprezentaciju? To pitajte njih. Objašnjenje je takvo, nemam šta da dodam. Niko od njih mi nije rekao da ne želi da igra. Niko. Nisam istražitelj, nisma ni video izjavu da je neko rekao da neće da igra za reprezntaicju zbog toga i toga. Ako znate, kažite, da javnost zna istinu".

Napomenuo je selektor da niko nije precrtan.

"Trenerski posao nije bio lak. Nije mi bilo lako ni 2021, ali ja se ne bojim izazova. Verujem da igrači mogu da iznesu taj teret. Bio bi veliki problem da ste zadovoljni onim što ste videli u Nemačkoj. Na meni je da povratimo poverenje, a to ćemo uraditi tako što budemo pobeđivali. Neće biti lako. Nikada nisam rekao da je neko otpisan. Niko nije precrtan, svima su vrata otvorena. Svi su ovde po zasluzi, a ne personalo", rekao je Piksi.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu