Nova vest
Fudbal 81

2.9.2024.

11:10

Piksi: "O bivšima sve najbolje"; "Hteli da naprave alkoholičara od mene" VIDEO

Selekor fudbalske reprezntacija Srbije Dragan Stojković Piksi na opširan način govorio je od svim dešavanjiima u nacionalnom timu pred mečeve Lige nacija.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Stojković se prvo osvrnuo na EURO, a teme su bile brojne - od izmenjenog tima, odlukama i grešakam koje su napravljenje, oproštaju Dušana Tadića, ali izostancima nekih ključnih igrača iz ove reprezentativne akcije, a bilo je reči o Darku Lazoviću.

"Osećam obavezu da se osvrnem na EP, mi smo ozbiljni ljudi napravili smo analizu šta je sve prouzrokovalo rezultatski neupeh. Cilj je bila druga runda, ali nismo uspeli. Nikada nisam kritikovao igrače, niti ću, već motivisao i uvek će tako biti. Nismo bili na svom nivou za takvo takmičenje. Sam plasman je bio veliki uspeh za naš fudbal. Odgovonost preuzimam, ja sam najodgovorniji. Od mog dolaska bio sam neko ko je želeo da donese energiju i promenim stvari. I uspeo sam u tome. Radili smo u pozitivnom ambijentu. ali nam fali nešto da napravimo iskorak. Grešaka je bilo i sa moje i sa strane igrača. One postoje da bi se ispravljale. Raditi u fudablu znači uvideti te greške. Prihvatam konstruktivne kritike, između toga da budem vređan i  da vređam – biram ovo prvo. Igrače ne treba da dirate, ja sam tu da vam odgovorim na sve", rekao je Piksi.

"Svi moramo da imamo realnost u sebi, da budemo realni. Kada odigraš sa Danskom 0:0, to je debakl i katostrofa, a zaboravimo kakva je to repzentacija. Falio nam je taj gol, bili smo blizu iskoraka. Spremao sam izveštaj deset dana, bio je prezentovan, kako ste rekli, samo na osam strana. To je bila samo kratka verzija, a elaborat je napravljan na 50 strana. Ne treba maltretirati ljude da čitaju "Rat i mir". Prihvatam da sam jedini krivac, ali šta se sve dešavalo na utakmica nije bilo tako crno".

Bilo je reči i o meču Španije, koji se igra  5. septembra u Beogradu, a Piksi ističe da je to praznik fudbal i velika motivacija za osveženi tim.

"Predstoji nam veliki praznik fudbala, za sprski fudal bogata jesen. Igrati sa Španijom je veliki praznik, videti sve njihove zvezde takođe, ali očekujem podršku za naš tim. Treba im dati vetar u leđa. A biće debitanata, nismam ih zvao da bih pokazao da sam ja hrabar. Neko od njih će debitovati", poručio je Piksi za kraj.

Sva dešavanja iz Stare Pazove mogli ste da pratite u našem LIVE BLOG-u.

Završeno

11:13

To bi bilo sve

Posle 70 minuta konferencija za medije selektora Dragana Stojkovića je završena.

Ostanite uz B92.sport.

11:10

"Praznik fudbala - biće debitanata"

"Predstoji nam veliki praznik fudbala, za sprski fudal bogata jesen. Igrati sa Španijom je veliki prazlik, videti sve njihove zvezde takođe, ali očekujem podršku za naš tim. Treba im dati vetar u leđa. A biće debitanata, nismam ih zvao da bih pokazao da sam ja hrabar. Neko od njih će debitovati", poručio je Piksi za kraj.

11:05

O reakciji navijača zbog neuspeha?

"To je njihovo pravo, raspoloženja se menjaju. odigraš dobro, pa si bog. Milojević je sad Bog jer je pobedio Bode, a da nije već bi ga sahranili.  To je fudbal. Mi smo nereali, kad me pitaju kako niste pobedili Sloveniju... A jeste je videli portiv Portugala? Ako su oni loš, a mi ne možemo da ih pobedeimo,a igrači mi dođoše u naš klub. Samo treba da budemo realni, da košarkaši nisu uzeli medalju isto bi bilo, onda vaterpolisti... Od tretmana koji nisu zaslužili do toga da su heroji nacije... Idemo iz krajnosti u krajnost".

11:02

"Ako se pokažu, neće ih tenk izbaciti iz tima"

"Na meni je da pripremim ekipu kako treba. Naša sudbina je da krećemo od najtežih, bio je Brazil, Engleska, pa sad je Španije... Zanima me šta će biti četvrto... nečemo se predati, to je motiv više d ase  pokažeš protiv najboljih. da li smo desetkovani - to je veliki znak pitanja. Ovi momci koji su ovde treba da iskjoriste. Ako se pokažu, neće ih tenk izbaciti iz tima", jasan je Piksi.

11:00

Bilo je reči o Darku Lazoviću

"Razgovarao sam sa Lazovićem iz Verone, on mi je isto rekao da je fokusiran na klupski fudbal. Ako još neko neće da igra, morao bi javnosti da objasni zašto neće da igra. Lazović je imao povrede, povredice, dovoljno da ne igra ili bude zamenjen. nisam želeo da rizikujem pred Evropsko prvenstvo. Kao i za Radonjića, koji je imao minutažu kakvu je imao. Sa Darkom Lazovićem sam se čuo pre 15 dana. Rekao mi je da hoće da se posveti klupskoj karijeri, on se zbog godina ne vidi na Svetskom prvenstvu", rekao je Piksi.

10:59

Vlahović otkazao šesti put: "To pitajte njega"

"To ćete morati da piitajte njega. Doživljam kao odluku bil kog igrača. Ja sma ga pozvao, kad njegovog imena ne bi bilo na spisku, tada bih morao da objašnjavam. Ne pada mi na pamet da ulazim u nečiji privatni život. meni je dovoljno to što mi je rekao", rekao je Piksi za slučaj Vlahovićevog izostanka.

Dušan Milenković/Starsport

10:55

O Dušanu Tadiću?

"Odmah po njegovoj izajvi, dao sam svoju izjavi. Ona stoji. ne bih da se ponavljam. O bivšima sve najbolje, da li bih ga zvao, to je hioptetičko pitanje. Poštujem odluku. On je jedini koji je rkaoa da prestaje sa reprezentacijom, ostali nisu. Ako imate drugačije informacije, recite", rekao je Piksi.

10:52

Ko će biti novi kapiten i lider?

"Videćemo, imam ideju. Moram da razgovaram sa igračaima, da li su spremni za tu ulogu. Važno je kako ekišpa igra. Imamo igrače koji nisu tu, videčemo da li će biti u budućnosti, Fokusirani smo na igrače koji su ovde i oni zaslužuju podršku Hvala im što su se odazvali. Oni su sada u centru pažnje, ispod svetla".

10:49

"Privilegija je kada vam dolazi šampion Evrope"

"Cela javnost gleda kako ste izgubili utakmicu, a na nama je da nađemo motivisanost. Kad ako ne sada protiv ekipe koja je najbolja u Evroipi, možda na svetu. Privelegija je kada vam dolazi šampion Evrope. Nema lakih protivnika. Dobra igra će ti dati motiv više, i tako će poverenje da se vrati. Jedna utakmica manja sve. Da je Jovićeva loša ušla sad ne bismo pričali o ovome. Imamo svežu krv, probaćemo da se priprememimo. Radićemo i pre i posle pobede, da što pre uhvatimo te zahteve".

10:46

"Došlo je do mnogo promena"

"Nisu utakmice prijateljskog karaktera, važno je šta uradimo. Imaćemo šest jakih provera, mi smo se izborili da Srbiju dovedemo u A diviziju, mesto nam je među najboljima, to ne treba niko da zaboravi. Opstati u toj Ligi A je jedan od ciljeva i formiranje tima. Treba da vidimo da li igrači mogu da se izbore sa pritiskom, te da se stvori kostur tima koji će krenuti u borbu za Svetsko prvenstvo u martu. Došlo je do dosta promena u odnosu na pre dva meseca. I sami vidite koliko igrača na spisku ima, tu je sada i Nedeljković, Belić, Simić, Aleksić, Ivanović, golman Jovanović... On je bio ranije, ali prvi put ga ja zovem da bude, mislim da zaslužuje da bude tu svojim igrama i odbranama. Pokušaćemo da, vezano za sistem, da li ćemo igrati sa četvoricom i trojicom, da pronađemo dobar balans. Kuda ćete veći motiv nego da igrate protiv najbolje ekipe u Evorpi, Španije. Mi smo u kremu fudbala, a sada treba da pokažemo da nam je tu mesto. Treba da ostanemo u toj Ligi nacija i da se ekipa pripremi najbolje za ono što je čeka, a to je da odemo na treće uzastopno takmičenje. Ne zavisi sve od mene, nego i od igrača i od šanse koja će im se pružiti. To je pogled na ovo što nas očekuje", dodao je Piksi.

Podeli:

Komentari 81

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

3 h

Novo Sport Video Menu