Nova vest
Fudbal 1

1.9.2024.

13:18

Večiti posle evropskih obaveza ponovo na superligaškim terenima

Fudbaleri Crvene zvezde će u sklopu osmog kola Superlige Srbije gostovati ekipi Radničkog iz Kragujevca.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Zbog renoviranja stadiona Čika Dača, ova utakmica će se odigrati na stadionu Metalca u Gornjem Milanovcu.

Crveno-beli se vraćaju na superligaške obaveze posle velikog uspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde su uspeli da eliminišu ekipu Bode Glimta i tako se domognu ligaškog dela Lige šampiona.

Dve nedelje crveno-belih nije bilo na terenima Superlige, baš zbog obaveza u kvalifikacijama,a sada ih očekuje duel protiv ekipe Radničkog koja je uhvatila ritam pobeda posle lošeg starta sezone, koji je obeležen eliminacijom od Mornara u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Radnički u ovaj meč ulazi posle trijumfa nad ekipon OFK Beograda u spektakularnom meču, koji je okončan rezultatom 5:3.

Prošle sezone, Zvezda je na bizaran način odnela pobedu u Kragujevcu, dok je oba puta bila sigurna na svom terenu, gde je odnela dve pobede (5:0, 3:2).

Igrači Partizana imaće priliku da se na svom terenu iskupe za poraz od Genta koji je značio i eliminaciju iz kvalifikacija a Ligu konferencija. Crno-beli tako ni drugu godinu zaredom neće igrati na evropskim takmičenjima, što je veliki udarac za klub.

Ekipa iz Humske će posle skoro mesec dana ponovo igrati utakmice u Superligi Srbije. Poslednji put kada je Partizan igrao meč domaćeg prvenstva je bilo 11. avgusta kada su remizirali sa ekipom IMT (0:0)

Na tom meču je trener Partizana Aleksandar Stanojević dobio crveni karton, zbog čega on neće moći da predvodi svoju ekipu na ovom meču protiv Vojvodine. Na njegovom mestu će se naćiprvi pomoćnik Branko Vukašinović.

Ni timu iz Novog Sada ne cvetaju ruže. Zbog loših rezultata, klub se razišao sa dosadašnjim trenerom Božidarom Bandovićem, a tim će predvoditi Nemanja Krtolica.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

7 h

Novo Sport Video Menu