Nova vest
Fudbal 1

31.8.2024.

20:10

"Saldanja je u specifičnoj situaciji, otišao je glavom"

Trener Partizan Aleksandar Stanojević osvrnuo se i na odlazak kapitena Svetozara Markovića, ali i na situaciju sa Mateusom Saldanjom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FK Partizan/ Miroslav Todorović

Crno-beli su posle meča sa Gentom ostali bez kapitena, koji je pojačao Viktoriju iz Plzenja.

"Sveta Marković je u decembru najavio da u junu želi da ide. ja sam ga zamolio da ne ide dok ne nadjemo adekvatno rešenje. Našli smo rešenju u Izraelcu iz Šahtjora, ali je transfer propao iz političkih razloga. Sada smo u čudnoj situaciji i moramo da reagujemo. Hteli smo da ga dovedemo, ali sada ćemo morati da rešavamo u narednih pet dana situaciju oko štopera".

Markovića će u kapitenskoj ulozi zameniti Aleksandar Jovanović.

"Mislim da je to vrlo jasno, Aca Jovanović je naš kapiten. Reprezentativac, pokazao se, tako da tu nemamo dileme. Natho je zamenik kapitena, neko ko ima izuzetan karaktert i koji je tu. Natho je kao domaći, karakterom će biti zamenik", dodao je šef struke Partizana.

Istakao je strateg Partizana da postoji  plan B kada je u pitanju Mateus Saldanja.

"Saldanja je u specifičnoj situaciji, želi da ide, otišao je "glavom" i teško je da izbalansirate. Plan B imamo naravno, moja je želja da dovedemo domaće igrače. nemamo mlade igrače iz škole koji mogu da konkurišu za sastav prvog tima. Pre samo tri godine imao sam par igrača, ali u ovom trenutku nisam siguran, Nekoga ćemo priključirti, ali ne možete na silu. Za Saldanju imamo ponuda, ali videćemo, to je stav kluba", poručio je Stanojević.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu