Nova vest
Fudbal 4

30.8.2024.

12:20

Filipović: "Bilo koji tim da dođe na Marakanu, imaće poteškoće" VIDEO

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i trener Zoran Filipović je govorio o plasmanu crveno-belih u grupnu fazu Lige šampiona.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Filipović je bio gost u emisiji "Jutro" na TV Prva, gde je govorio o fudbalskim temama.

Upitan je da li Zvezda može da bude zadovoljna žrebom.

"Sve je to relativno. Može da bude zadovoljna u jednu ruku, ali što se tiče samog kvaliteta jakih protivnika, ne može da bude zadovoljna. Mogla je imati malo više sreće. Ipak, ljubitelji fudbala i navijači mogu da budu zadovoljni, jel odlični klubovi dolaze na Marakanu. Sprema se spektakl, što ovaj narod očekuje i to se ostvaruje", rekao je Filipović i dodao:

"Takođe to će biti značajno i za finansije, pošto će stadion 'Rajko Mitić' biti pun na svakoj utakmici."

Protiv koga će Zvezda imati najteži, a protiv koga najlakšio posao?

"Nema lakih protivnika, to je koncentracija kvaliteta evropskog fudbala i protiv Norvežana je Zvezda imala problema. Nema lakih protivnika i utakmica. Očekujem da ni oni neće imati laku utakmicu protiv Zvezde. Svi znaju šta znači Crvena zvezda na domaćem terenu. Vrhunski klubovi u Evropi nemaju takav ambijent, biće i njima teško."

Govorio je i o novom formatu Lige šampiona.

"Malo je začuđujući, kompijuter radi svoj posao. Igrači u velikim klubovima, koji imaju gust raspored, imaće poteškoća pošto se igra veći broj utakmica i sve su teške. Dobro je za sam fudbal. Neobičajeno je da kompijuter određuje ko sa kim igra, da se samo jedna utakmica igra. Videćemo posle tog prvog ciklusa gde je pozitivno, a gde negativno."

Da li Zvezda ima aduta?

"Sigurno da ima, mislim da je Zvezda pokazala u ove dve utakmice da ima takmičarsku ekipu. Milojević je složio kockice na pravo mesto. Vidi se balans ekipe. Bilo koji tim da dođe ovde, imaće poteškoća."

Filipović je prokomentarisao i stuaciju u reprezentaciji. U timu se neće naći Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Sergej Milinković Savić.

"Bez svakoga se može i mora se. To Piksi najbolje zna koga će da stavi u tim, da se novi igrači rotiraj uda se vidi koliko ko vredi. Važna je jedna stvar, imamo Španiju koja dolazi u Beograd. Očekuje se jedna fudbalski praznik, nadam se da ćemo da napunimo stadion "Rajko Mitić", dolaze klasni i vrhunski igrači."

Razlozi su opravdani, nema mesta spekulacijama.

"Svako ima svojih problema, treba verovati igračima. Mi smo podložni tim teorijama zavere. Mislim da tu nema problema jer svako voli i želi da igra za reprezentaciju", zaključio je Filipović.

Izvor: prva

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu