Nova vest
Fudbal 33

30.8.2024.

12:10

Piksi objavio spisak za Španiju i Dansku

Selektor Srbije Dragan Stojkovć Piksi objavio je konačan spisak igrača za predstojeće mečeve Lige nacija.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbalska reprezentacija Srbije 5. septembra u Beogradu protiv Španije i 8. septembra u Kopenhagenu protiv Danske igra prve utakmice u „A” diviziji Lige nacija.

Ranije su selektoru Srbije nasptupe otazali Dušan Vlahović, Sergej Milinković Savić i Aleksandar Mitrović.

Na spisku su:

GolmaniPredrag Rajković (Al Itihad), Aleksandar Jovanović (Partizan), Marko Ilić (Crvena zvezda),  Đorđe Petrović (Čelsi)

Odbrana: Kosta Nedeljković (Aston Vila), Nikola Milenković (Notingem Forest), Strahinja Pavlović (Milan), Miloš Veljković (Verder Bremen), Srđan Babić (Spartak Moskva), Strahinja Eraković (Zenit), Jan Karlo Simić (Anderleht), Aleksa Terzić (Salcburg)

SredinaAndrija Živković (PAOK), Saša Lukić (Fulam), Ivan Ilić (Torino), Marko Grujić (Porto), Kristijan Belić (AZ), Milan Aleksić (Radnički Kragujevac), Nemanja Maksimović (Panatinaikos), Stefan Mitrović (Verona), Lazar Samardžić (Atalanta), Veljko Birmančević (Sparta Prag)

Napad: Petar Ratkov (RB Salcburg), Luka Jović (Milan), Mihailo Ivanović (Vojvodina)

Prvog dana okupljanja, u ponedeljak, 2. septembra, od 10 časova, selektor Stojković će u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održati konferenciju za medije, gde će predočiti ciljeve, kao i plan i program rada što se tiče takmičenja u Ligi nacija, kao i kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo 2026, koje počinju u martu iduće godine.

S obzirom na to da su sinoć završene i kvalifikacije za klupska UEFA takmičenja, selektor Stojković, koji je u sredu uveče uživo posmatrao meč na stadionu „Rajko Mitić” je, pre svega, čestitao Crvenoj zvezdi i treneru Vladanu Milojeviću na izuzetnom rezultatu i plasmanu u Ligu šampiona koji će imati višestruki značaj, kako za klub tako i za srpski fudbal.

Crvenoj zvezdi u Ligi šampiona, kao i TSC-u u Ligi konferencije poželeo je mnogo uspeha u predstojećim evropskim izazovima.

Pročitajte još:

Podeli:

Komentari 33

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu