Nova vest
Fudbal 76

23.8.2024.

8:35

Srpski klubovi najgori u Evropi, Hrvati likuju – 35 poraza na 40 utakmica

Poslednje dve sezone, otkako je naša zemlja dobila direktnog predstavnika u Ligi šampiona, predstavljaju pravi horor za srpski fudbal.

Izvor: Novosti

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Od 40 utakmica naši klubovi su zabeležili 35 poraza, uz tri uzastopna ove nedelje.

Partizan je u četvrtak poražen od Genta u Beogradu (1:0), a TSC je izgubio na gostovanju Makabiju iz Tel Aviva (3:0), dok je Crvena zvezda savladana u utorak u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Bode Glimta (2:1).

Srpski klubovi nisu eliminisani nikoga u Evropi celog leta, a imali smo pet predstavnika!

O ovom istorijskom debaklu Srba se i te kako piše i priča u komšiluku, jer su nam Hrvati direktni rivali za što više mesta u Evropi.

Njihovi mediji i te kako su zainteresovani za debakl srpskog fudbala, pa se tako posle poraza Partizana i TSC-a sve to pratilo i na "Indexu" koji je tekst o toj temi naslovio:

"Debakl srpskih klubova u Europi je sve veći. Izgubili su 35 od zadnjih 40 utakmica".

Hrvati podsećaju da su ranije ove sezone već ispali i Radnički protiv crnogorskog Mornara i Vojvodina.

Na taj način HNL je na lestvici koeficijenta preskočio srpsku ligu, koju je nadmašila i ukrajinska liga, pa je Srbija sada na 21. mestu (a bila je 11. u sezoni 2020/2021).

X/fmeetsdata

Srpski klubovi su ovog leta među najgorima u Evropi već, a analitičari razlog nalaze u tome što je našem takmičenju prethodno prebrzo došao rast koeficijenta.

"Neverovatno zvuči podatak da srpski klubovi u poslednjih 40 utakmica imaju čak 35 poraza, dve pobede i tri remija. Partizan i Radnički su jedini koji su u tom periodu uspeli da pobede nekog, a Partizan je jedini klub koji je u poslednje dve sezone ostvario evropski prolaz – lani protiv azerbejdžanskog Sabaha na penale", dodaje se u analizi Hrvata.

"Večernji list" zaključuje da "takav rasplet nije loš za hrvatsku fudbalsku ligu koja je na lestvici koeficijenata preskočila srpsku".

Šansu za iskupljenje srpski klubovi će imati naredne nedelje, kada će prvo Crvena zvezda u sredu na stadionu "Rajko Mitić" pokušati da dođe do grupne faze Lige šampiona preokretom protiv Bode Glimta.

Partizan može da postane prvi klub koji je eliminisan iz sva tri kvalifikaciona dvomeča u sva tri evrokupa ove sezone!

U četvrtak će TSC na svom stadionu imati ubedljivo najteži zadatak, da "preokrene" 0:3 protiv Makabija s tim da već ima obezbeđenu Ligu konferencije.

A Partizan ako želi da izbegne najveći debakl u Evropi ovog leta i ostane bez Evrope nakon čak tri šanse, mora da iznenadi Gent u gostima.

Međutim, po prikazanoj igri u prvim mečevima, ali i od starta nove sezone, samo Crvena zvezda ima realne šanse da napravi pozitivan rezultat.

Podeli:

Komentari 76

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu