Nova vest
Fudbal 67

17.8.2024.

11:07

"Piksi mora da zove Adema Ljajića"

Trener Mladosti iz Lučana Nenad Lalatović javno je poslao poruku selektoru Srbije Draganu Stojkoviću Piksuju.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Lalatović će u subotu debitovati na klupi Lučanaca protiv Novog Pazara, o kom je imao samo reči hvale.

"Očekujem izuzetno tešku utakmicu, jer tim Novog Pazara je kvalitetan, ima odlične pojedince, a imaće i podršku 12. igrača - njegove sjajne navijače. Moja velika želja je da jednog dana radim u Novom Pazaru, to je prava fudbalska sredina.  Zaista bih voleo da sa Pazarcima učestvujem na evropskoj sceni, jer tu euforiju bih želeo da podelim sa njihovom vernom publikom. Ali, sada sam u Mladosti i jasno je da priželjkujem da se neporaženi vratimo u Lučane. Ponoviću, biće teško, ali verujem u ovaj tim i da možemo dostojno parirati domaćinu", izjavio je Lalatović za "Sportski žurnal".

Potom je istakao da u Ademu Ljajiću vidi zamenu za Dušana Tadića u nacionalnom timu Srbije.

"U igri Novog Pazara gotovo da se sve vrti oko, po meni, trenutno najboljeg igrača u našem šampionatu, a to je Adem Ljajić. On, kao recimo i moj drugi omiljeni igrač Mirko Ivanić, igra sa toliko lakoće, pokazuje sjajne poteze i rešenja, postiže efektne golove.... Zato, javno bih izneo svoje mišljenje, posle oproštaja Tadića, Piksi bi morao da uputi poziv Ljajiću. Zato će nam on biti najveća briga, mada odlične partije pružaju i dvojica Nigerijaca, Adešina i mladi Opara, tu su i standardno dobri Lakićević, Miletić, Bojat... Ipak, i pored respekta, jer to Novi Pazar i zavređuje dosadašnjim igrama, bio je odličan protiv Spartaka, pa i u duelu sa OFK Beogradom, hrabro je i pored poraza parirao Crvenoj zvezdi, očekujem da moj tim bude na nivou sa kojim možemo ostati neporaženi", zaključio je Lalatović.

Ljajić je za reprezentaciju Srbije odigrao 47 utakmice i postigao je devet golova.

Ali, nije bio član "orlova" od 2014. godine, kada ga je poslednji pozvao tadašnji vršilac dužnosti selektora Ljubinko Drulović za prijateljski meč protiv Republike Irske u Dablinu (2:1).

Podeli:

Komentari 67

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu