Nova vest
Fudbal 3

16.8.2024.

20:58

Najveća pobeda OFK Beograda – Kahvić uz rame Duarteu i Endiaju

Fudbaleri OFK Beograda pobedili su kao gosti TSC rezultatom 1:0 u prvom meču 5. kola Superlige.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Bila je ovo najveća pobeda "romantičara" od povratka u ligu, a nju im je podario, a ko bi drugi, napadač Aleksandar Kahvić u 16. minutu. 

Asistirao mu je Cvetković.

Kahvić je u toj situaciji bio miran na lopti, pogledao je gde je golman domaćih, pa ga savladao udarcem u dalji donji ugao. Rutinski.

Bio je to četvrti gol napadača OFK Beograda u pet utakmica i sada se na čelu liste strelaca poravnao sa Zvezdinim tandemom Duarte-Endiaj.

Za TSC ovo je bio još jedan razočaravajući ishod, već drugi poraz posle onog u Leskovcu protiv niškog Radničkog, i to pred evropsku premijeru protiv Lazetićevog Makabija. 

Njegov naslednik na klupi tima iz Bačke Topole Dean Klafurić, za sada, nije uspeo da nastavi tamo gde je stao Lazetić, jer TSC ne izgleda kao tim koji je sada već redovan učesnik evropskih kvalifikacija, makar je to tako u začetku sezone.

Domaći tim je u drugom poluvremenu "dodao gas", pojačavao ritam kako je vreme prolazilo, bilo je nekoliko opasnih situacija pred golom Popovića, koji je, dobrim delom i svojom zaslugom, ali i zaslugom saigrača, ostao nesavladan.

Pred kraj su se gosti branili sa igračem manje pošto je isključen Mituljikić, i to nakon što je postigao gol. Makar je mislio da je strelac. Gol je poništen zbog ofsajda, a napadač gostiju je zaradio drugu javnu opomenu, automatski isključenje, zbog skidanja dresa prilikom proslave.

Superliga, 5. kolo

Četvrtak
Čukarički - Crvena zvezda 1:4 (0:2)
Sisoko 77 - Olajinka 15, 17, Melo 69. a, Ilić 89

Petak
TSC - OFK Beograd 0:1 (0:1)
Kahvić 16

Subota
17:30 Novi Pazar - Mladost
19:30 Tekstilac - Jedinstvo
19:30 Napredak - Spartak

Nedelja
19:30 Železničar - IMT

Ponedeljak
19:00 Radnički 1923 - Vojvodina

Odloženo
Partizan - Radnički Niš

Standings provided by Sofascore

 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

2 h

Novo Sport Video Menu