Nova vest
Fudbal 66

11.8.2024.

22:03

VAR ostavio nulu na "Kraljevici" – Partizan prosuo dva boda u Zaječaru

Fudbaleri Partizana i IMT odigrali su bez golova (0:0) utakmicu četvrtog kola Superlige Srbije.

Srđan Novaković
Starsport

Partizan je tako doživeo prvi kiks od starta Superlige Srbije, tako da su posle tri pobede u nizu, tako su doživeli i prvi remi. 

Crno-beli će u sledećem kolu igrati protiv Radničkog iz Niša, dok ih pre toga očekuje revanš meč protiv Lugana u sklopu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. 

Jedno od najlošijih poluvremena Partizana u dosadašnjem delu Superlige, jedan podatak koji dovoljno govori o tome jeste da su crno-beli bili totalno bezopasni. 

Nijednu krštenu akciju nisu uspeli da stvore za 45 i kusur minuta na stadionu "Kraljevica" u Zaječaru, koji ruku na srce na nekim delovima terena i nije najbolje osvetljen.

Partizan kao da je nastavio sa igrom koji je forsirao na utakmici sa Luganom, gde im je glavni zadatak bio da odbrane svoj gol. 

Tako deluje da je bilo u većem delu meča, Partizan je bio potpuno bezopasan i pasivan, Stanojević je napravio nekoliko promena u startnoj postavi, možda najveće iznenađenje je bilo to što je novajlija u timu Peruanac Grimaldo se našao na terenu od starta meča. 

Kada već Partizan nije pretio, to su osetili igrači IMT koji su pretili preko kontra napada, pa su tako zagrejali rukavice Aleksandra Jovanovića, Aleksandar Lutovac, pa onda i Alen Stevanović. 

Mnogo problema je pravio i Francuz Joan Kur, koji je svojim centaršutevima i dobrim proigravanjima svojih saigrača zaista pravio razliku na terenu. 

Starsport

Pred kraj prvog dela meča mogao je i Partizan do gola, Grimaldo je pokazao zbog čega je doveden u crno-beli tim, krenuo je da pravi probleme odbrani IMT na desnoj strani, pa smo videli u poslednjih pet minuta prvog dela meča crno-beli mogli do gola. 

Najbliži je bio tome Nemanja Trifunović koji je došao do lopte pre golmana IMT Belića, ali nije mogao da čušne loptu u gol, već su defanzivci ekipe sa Novog Beograda uspeli da se odbrane i tako sačuvaju nulu ispred svog gola posle prvog dela meča. 

Na startu drugog dela meča Partizan je krenuo dosta agresivnije i odlučnije ka golu IMT, pa je šansu imao Zahid čiji udarac je bio izblokiran i Partizan je dobio korner. 

Međutim na taj korner se čekalo neko vreme, jer su navijači crno-belih patikama gađali golmana IMT Belića, i zbog toga je utakmica morala biti prekinuta. 

Srećom po aktere meča, to nije dugo trajalo, pa je utakmica četvrtog kola Superlige Srbije bio nastavljen. 

Posle tog prekida Partizan je nastavio sa boljom igrom i u drugom delu meča smo gledali utakmicu sa više ritma sa dešavanjima na oba gola. 

Tako su do gola mogli da dođu Đorđe Jovanović i Bibars Natho, ali IMT se odbranio od ovih pokušaja crno-belih. 

Starsport

To je svakako moglo da ohrabri navijače Partizana koji su u drugom delu meča igrali u malo drugačijem sastavu. 

Potom je usledio jedan mirniji deo meča sve do samog finiša meča kada se desio sporni momenat. 

Partizan je poveo preko Skandera Severine, koji je posle sjajnog prodora poslao loptu u levi ugao gola Belića. 

Radovanje crno-belih nije dugo trajalo, jer je glavni sudija meča imao komunikaciju sa VAR sobom, usledila je velika nervoza na terenu, Aleksandar Stanojević je dobio crveni karton zbog prigovora. 

Posle gledanja snimka odluka je bila da se gol crno-belih poništava zbog igranja rukom kapitena Partizana Svetozara Markovića. 

Nadoknada vremena je bila čak osam minuta meča, ali se za to vreme nije desilo ništa vredno pomena, tako da je na kraju rezultat meča bio 0:0. 

Kompletan tok ovog meča mogli da pratite putem našeg LAJV BLOGA

Standings provided by Sofascore

Završeno

19:59

Semafor
 
  IMT   PAR  
  0 : 0  

22:15

22:02

Kraj meča

Konačan rezultat meča IMT i Partizana je 0:0. 

21:57

100' Malo akcija na terenu

Fudbaleri Partizana su sve dalje od gola, malo vremena ima do kraja meča, crno-belima se smeši prvi remi u novoj sezoni Superlige Srbije. 

21:55

95' Crveni karton

Zbog prigovora Aleksandar Stanojević je isključen. 

21:54

93' Nadoknada

Od ovog trenutka će se igrati još osam minuta. 

21:53

92' Nema gola

Gol je poništen zbog igranja rukom Svetozara Markovića. Takva je odluka glavnog sudije. 

21:52

21:52

21:51

89' VAR

Proverava se gol Partizana!

Natho je zbog prigovora dobio žuti karton. 

Podeli:

Komentari 66

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu