Nova vest
Fudbal 21

11.8.2024.

9:14

Milojević: "Protivnici sve hrabriji protiv nas, to se ranije nije dešavalo"

Trener Crvene zvezde dublje je analizirao pobedu nad Pazarom (4:1) i učinak pojedinaca i novajlija koji se ekspresno uklapaju u sistem.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Šampion je upisao i treću pobedu ove sezone u četiri utakmice i okreće se narednoj utakmici, malom gradskom derbiju sa Čukaričkim na Banovom Brdu.

Milojević je posle meča pričao o samoj utakmici, o protivniku i reakciji njegovog tima na određene postavke gostiju.

"Dobru igru su prikazali. Izašli su nam visoko sa pet pozadi, nismo se baš najbolje snašli, probali su da vrše pritisak na zadnju liniju. Sigurno, ima dosta stvari koje treba analizirati, zašto je to tako. Mučili smo se, ponovo smo imali traljavo prvo poluvreme. Sa promenom mehanizma igre i igračima na pauzi, uhvatili smo svoj ritam i dosta dobro odigrali drugo poluvreme. Zaslužena pobeda, imali smo dva lica, ali opet u toj smo fazi gde se to i očekuje. Ono što moram da kažem i što zavređuju moju pažnju je to da ovi momci mnogo bolje izgledaju na treninzima nego na utakmici. Da li zbog pritiska, prilagođavanja novih igrača, ali sve u svemu odigrali smo dobro poluvreme i to je negde naš model".

Milojević je iznenadio trostrukom izmenom u poluvremenu od kojih su dve bile defanzivci Stojić i Leković.

"Jedan plan koji smo imali nije funkcionisao… Opet imamo faktor protivnika, izašao je visoko, imali smo problema i nismo mogli da iznosimo loptu. Promenom mehanizma došlo je na svoje, sigurno da su igrači koji su ušli veliki kvalitet Zvezde. Sa druge strane, nekada se igrači menjaju i zbog taktike".

Starsport/Pedja Milosavljevic

Na pitanje da li ga nešto zabrinjava pred prvi meč u Evropi, sa Norvežanima ili Poljacima, trener Zvezde kaže:

"Nema tu šta da zabrinjava ili ne… Idemo dalje, na nama je da radimo i ćutimo. Imamo vremena, a i nemamo ga - da se spremimo za utakmicu. Pogledao sam neke segmente, ljudi iz štaba vode računa o tome. Za četiri dana idemo na noge Čukaričkom, a svi znaju da poslednjih godina imamo problema na Brdu, pa nam je najveći fokus na tome".

Pohvalio je Olajinku Milojević, povratnika u tim nakon peripetija i spekulacija da će napustiti ekipu.

"Drago mi je zbog Pitera, to je za mene utisak dana. Moram da napomenem da je fantastično trenirao, puno nam je nedostajao…. To je ključni igrač ekipe, trebaju i njemu minuti i sa njegovim povratkom će dosta dobiti cela ekipa".

Timi Maks Elšnik je obeležio utakmicu fenomenalnim golom. I o njemu Milojević priča smao u superlativu.

"Zadovoljan sam svakako. Videli ste super kvalitet, to je visoka klasa. Mislim da će nam dosta pomoći, iako dolazi iz jedne ozbiljne pauze bez treninga".
 

Starsport

Dodaje da ostale pridošlice još hvataju ritami da otuda dolazi do oscilacija tokom meča.

"Jako je teško ući u neki takmičarski ritam, imamo dosta igrača koji su imali pauze, zato i ponekada igramo na mahove. Voleo bih da nije tako, ali moraju još da se upoznaju. I sa kolegama sam pričao, na tu temu, pošto mi se čini kao da smo tek u pripremnom periodu, a mi već odigrali četiri utakmice. Dajemo pojedinim igračima prostora, da vidimo na nekim drugim pozicijama snalaze".

Milojević je za kraj ocenio da rivali u Superligi "mnogo bolji nego prethodne sezone".

"Dosta dobro trčimo, dobro se radi na motorici… Utisak je da su svi naši protivnici mnogo bolji nego što su bili prošle godine, samim tim nije ni lako. Videli ste da sve češće igraju protiv nas visoko, da igraju fudbal, što se u prošlosti nije dešavalo. To je nešto ohrabrujuće i dobro za naš fudbal".

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu