Nova vest
Fudbal 10

7.8.2024.

13:56

Stanojević pred Lugano: "Sa kojim pravom svrstavamo sebe u vrh evropskog fudbala?!"

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je izneo očekivanja pred meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Lugana.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Stanojević definitivno nije optimističan.

"Mi uvek imamo neka mišljenja, a pogledajte učinak na Evropskom prvenstvu i vidite gde su Švajcarci u odnosu na nas. Iz kog razloga i sa kojim pravom svrstavamo sebe u vrh evropskog fudbala? Da smo veliki favoriti ili nešto slično... Naravno da je naš renome u odnosu na Lugano veći, isto važi i za evropsko iskustvo, ali mnoge zemlje i ekipe iz njih su otišle daleko napred. Pobedio je Lugano Parmu 3:1, vodio protiv Intera, pa izgubio u finišu, baš kao i kad se namerio na Fener, a u švajcarskom prvenstvu je kandidat za titulu. Znate kako su naše ekipe prolazile sa Jang Bojsom... Moramo da budemo realni. Tačno je da ne igramo sa najboljim ekipama iz 'liga petice', ali na ovom nivou moramo da budemo konkurentni. Da je u pitanju neki tim iz Premijer lige, pa u redu, međutim, ovde moramo da se pokažemo", istakao je šef struke crno-belih.

Jasno je istakao da srpski fudbal nije vrh evropskog fudbala.

"Definitivno nismo vrh evropskog fudbala, mada je dobro što je reprezentacija učestvovala na Mundijalu i igrala EURO, sad je u A grupi Lige nacija. Naša liga je dala dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, to su dobre stvari. Loše je što mi, Partizan, nismo, bar zasad, spremni za taj nivo. Sad ćemo da vidimo šta nam je potrebno za to. Uradićemo sve što je do nas da to promenimo, jer znamo čiji grb nosimo i koga predstavljamo. Moramo da pokažemo nešto, da li smo blizu Evrope ili nismo još. Zasad nismo blizuSigurno smo u nekim segmentima napredovali, to smo pokazali u prvenstvu, što me raduje, ali je bio drugačiji sastav, videćemo ko će sad izaći. Izvukli smo pouke i moraćemo nešto da menjamo. Neki igrači će dobit poslednju šansu. Potreban nam je dobar rezultat u Evropi kako bismo dobili samopouzdanje, jer nije dovoljna samo domaća liga. Moraćemo da se pokažemo i van nje", objasnio je on.

Govorio je potomj o igračima i timu.

"Ova ekipa ima dobrih igrača, ali nemamo dobar tim, na meni kao treneru je da probam to da napravim.  Ako ne mogu to, onda ću posegnuti za dodatnom selekcijom. Neki igrači se nisu dobro pokazali, neki jesu dobri. Sve je to teško u turbulentnom, a za početak moramo da napravimo tim, onda pojedinac iskače. Da ne bude obrnuto. Moramo što pre to da uradimo, jer nemamo vremena. To je trenutna realnost onoga što radim. Ima 100 faktora kako pravite tim. Nekad ne možete da izvedete najbolji tim, zato sam trener koji moram da napravim tim, a ne gledalac sa strane, da kažem mora neko nešto. Ne, to ja moram. Potrebno je vreme. Plus, svaki igrač mora da bude pobednik, zbog grba koji nosi. Imate neke igrači koji su pod velikim ugovorima, neke koji se nisu pokazalu i ne možete tako lako da rešavate probleme da ne bi klub ušao u još veće, mora da se sagleda šira slika. Ne mogu da kažem 'ovih deset nisu više u ekipi', već da nađem najbolje rešenje u ovom trenutku. To je moj posao i moja odgovornost", zaključio je Stanojević.

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu