Nova vest
Fudbal 2

5.8.2024.

21:05

Bandović: Ako budemo igrali kao protiv Ajaksa, imamo šanse protiv Maribora

Fudbaleri Vojvodine gostovaće u četvrtak od 20.15 časova ekipi Maribora u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Izvor: Tanjug

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Trener Vojvodine Božidar Bandović izjavio je da očekuje težak meč protiv Maribora, ali je dodao da njegov tim ima šanse u Sloveniji ako ponovi igre iz duela sa Ajaksom.

Vojvodina je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisana od Ajaksa. Holandski tim je u prvom duelu slavio sa 1:0, a u revanšu u Bačkoj Topoli bilo je 3:1 za Ajaks.

"Očekuje nas teška utakmica protiv jednog protivnika koji je organizovan, disciplinovan i kompaktan. Ako ponovimo utakmice protiv Ajaksa, imamo velike šanse da prodjemo u sledeći krug", rekao je Bandović.

Prema rečima trenera Vojvodine, u toku je oporavak igrača, analiza i priprema za utakmicu protiv Maribora. Vukan Savićević, koji nije igrao protiv Čukaričkog iz preventivnih razloga, trebalo bi da bude spreman za Maribor.

"U srednjoj zoni su kompaktni, sve se vrti oko kvalitetnih veznjaka. Imaju individualce koji mogu da reše utakmicu. Nikad nismo taktizirali i tako ćemo i sada da igramo", dodao je Bandović.

Takođe, on je istakao i da će njegov tim pokušati da igra na oba fronta, kako u domaćem šampionatu, tako i u Evropi.

"Ja kao trener preuzimam odgovornost za utakmicu protiv Čukaričkog, jer sam rešio da dam šansu igračima koji su vredno trenirali. Kad tim ne udje u utakmicu kako treba, kritikujem prvo sebe. Nije mi se svidela energija na terenu, ali ta utakmica neće uticati na kvalifikacije za Evropu", rekao je Bandović.

Fudbaleri Vojvodine će sutra otputovati u Maribor.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu