Nova vest
Fudbal 44

3.8.2024.

21:51

Zvezda ubedljiva, debi golovi Milsona i Elšnika – "delije" napustile stadion

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Tekstilac 4:0 kao gosti u Bačkoj Palanci u okviru trećeg kola Superlige.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ekipa Vladana Milojevića posle tri kola ima dve pobede i remi, dok je ekipi iz Odžaka ovo bio treći poraz u elitnom društvu i jasno je da će do kraja voditi grčevitu borbu za opstanak iako je, možda, preuranjeno za ovakve zaključke.

Sve golove gosti su postigli u drugom delu meča.

U prvom, Zvezda je odigrala za zaborav, ispod svih standarda ekipe koja cilja Ligu šampiona i ovo leto. Tekstilac je čak mogao i da povede u tom delu meča, Ilić je imao veliku šansu pred prezimenjakom na golu Zvezde, ali se nije proslavio, doduše imali su i Beograđani jednako izglednu kada se Šerif obrukao na tri metra od mreže.

Nastavak je doneo punu kontrolu crveno-belih, šanse koje su se ređale od početka drugog dela meča i golove koje su gosti postizali kao na traci.

Superliga, 3. kolo

Tekstilac - Crvena zvezda 0:4
Strelci: Milson 53, Endiaje 63, Elšnik 69, Duarte 83
Stadion: "Slavko Maletin Vava" (Bačka Palanka)
Sudija: Danilo Nikolić

Prve golove u novom dresu postigli su Felisio Milson, ubrzo je zamenjen, i Timi Maks Elšnik koji je sa oreolom rezerviste stigao da se upiše u strelce.

Druga dva gola postigli su igrači kojima je to primarni zadatak - Šerif Ediaje i Bruno Duarte.

Četvrti gol ove sezone Senegalac je postigao tek iz treće zrele prilike koja mu se ukazala (Hvang ga savršeno uposlio) dok je Duarte još jednom, već treći put ove sezone, pogodio mrežu posle ulaska sa klupe.

Poslednje, ali ne i najmanja važno pomenuti u izveštaju sa utakmice, jesu navijači Zvezde.

"Delije" su izašle sa stadiona u 64. minutu, brzo pošto su okačile transparent na kojem su podsetili na nova hapšenja Srba sa Kosova.

Prethodno, neposredno pred start drugog poluvremena, postrojili su igrače crveno-belih pred tribinom i dali im podstrek za borbu na terenu. 

Sve važne momente sa ovog duela mogli ste pratiti uz LIVE BLOG na B92.sport.

Završeno

19:15

Semafor
Milson 53, Endiaj 63, Elšnik 69, Duarte 83
  TEK   CZV  
  0 : 4  

21:48

Kraj - rutinska pobeda Zvezde

Trijumf šampiona u neravnopravnom duelu sa novajlijom u ligi i autsajderom Tekstilcem. Zvezda je tek u drugom poluzvremenu pdemonstrirala sav svoj napadački potencijal i potukla domaće rezultatom 4:0.

21:40

83' Još jedan gol Duartea

Novi gol Brazilca ove sezone, još jednom je pogodio pošto je ušao sa klupe. Novu asistenciju, drugu, piše Hvang. Duarte je pokazao i ovom prilikom kakav je finišer. Niej odmah šutirao, prevario je čuvare sa dva "lažnjaka" i potom rutinski savladao Braća.

21:39

Četvrti gol Šerifa ove sezone
Peđa Milosavljević/Starsport

21:38

80' Treća velika šansa za Tekstilac

Ovog puta posle kornera i udarca glavom rezerviste Kodžić - ostao je sam na skoku ali je šutirao pored stative.

Još jednom seća po goste.
 

21:30

72' Nove izmene u Zvezdi

U igri su Šljivić i ilić, izašli su Endiaj i Ivanić.

21:26

69' Gol Elšnika na debiju!

Pogađa mrežu Braća još jedan debitant u timu Zvezde. Dupli pas Šeirfa i Elšnika pred kaznenim prostorom i egzekucija poslednjeg pojačanja Zvezde.

21:26

67' Kakva šansa za Tekstilac!

Proslavio se golman Zvezde Ilić - odbranio je udarac Stojanovića sa deset metara. Velika prilika za Tekstilac da se vrati u meč.

21:24

66' Navijači Zvezde napustili stadion

Najvatrenije pristalice Zvezde napuštaju deo stadiona na kojem su bili. Razlog nije poznat. Ostavili su samo transparent sa porukom zbog poslednjih hapšenja Srba na Kosovu.

"Još petorica uhapšenih, dokle da trpimo teror nad Srbima sa Kosova", glasi transparent navijača koji je ostao okačen na ogradi.

Starsport

21:23

63' Šerif pogodio iz trećeg puta

Tek iz treće velike prilike pogodio je cilj najbolji strelac Zvezde. Ostao mu je lakši deo posla nakon savršenog centaršuta Hvanga sa desne strane. Samo se "poklonio" Šerif i Braću nije bilo spasa. 

Starsport

Podeli:

Komentari 44

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu