Nova vest
Fudbal 1

13.3.2024.

12:45

Adžić posle dva gola iz kornera: Zaista sam gađao VIDEO

Fudbaler Čukaričkog Luka Adžić kaže da je zaista imao nameru da postigne golove iz kornera.

Izvor: Sportal

Srdjan Stevanovic/Starsport

Krilni napadač Brđana je u duelu sa subotičkim Spartakom postigao dva gola iz ugla, čime je skrenuo pažnju ne samo srpske fudbalske javnosti.

"Zaista sam gađao, pošto smo takve situacije i vežbali na treningu. Ne možda da direktno šutiram u gol, već da postavka igrača u kaznenom prostoru bude takva da zasmetaju golmanu, a ja pošaljem oštru loptu koja ide u gol. Primarna ideja jeste da neko zakači loptu, ali je ona uspela da uđe bez da je iko dotakne. Kada je drugi gol u pitanju, gađao sam dalju stativu i gledao da to bude što oštrija lopta. Udario sam je preko ‘pune’, ispostavilo se da je bila idealna. Golman je možda i mogao da reaguje, ali udarac je bio jak i lopta je propala. Koliko god ljudi misle da je on imao lak zadatak, varaju se, lopta je zaista bila nezgodna", rekao je Adžić za "Sportal".

Imao je i od koga da uči.

"Ranije obraćao pažnju na to kako drugi igrači izvode kornere, posebno kako je to sa druge strane radio Rambo Petković. On je recimo igrao sa mojim ocem Ivanom u Crvenoj zvezdi i prijatelji smo. Znam da sam sa video kaseta pratio njegove poteze i upijao kako je to majstorski radio. Ipak, kako je to uradio Piksi, jeste bilo najelegantnije i zauvek će mi njegov pogodak ostati u sećanju", kazao je Adžić.

Adžić je član Čukaričkog od 2022, a ove sezone je postigao pet golova na 27 utakmica.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu