Nova vest
Fudbal 24

30.7.2024.

13:58

Partizan doveo osmo pojačanje – treći najskuplji u istoriji VIDEO

FK Partizan doveo je krilnog napadača Žoaa Grimalda (21) iz Perua.

Izvor: Telegraf.rs

EPA-EFE/Paolo Aguilar

Grimaldo je prošao medicinske testove i potpisao četvorogodišnji ugovor sa crno-belima, prenosi "Telegraf".

Mladi Peruanac je osmo pojačanje Partizana ovog leta, koštao je 1,4 miliona evra i 15 odsto budućeg transfera.
 

Na taj način Grimaldo je postao treće najskuplje ulaganje kluba iz Humske u ovom veku, posle Umara Sadika i Sejdube Sume, za koje su crno-beli svojevremeno isplaćivali 1.750.000 i 1.600.000 evra.

Novi igrač crno-belih važi za jednog od najtalentovanijih fudbalera u svojoj zemlji, gde je, iako ima tek 21 godinu, već tri godine prvotimac u najvišem rangu takmičenja, ali i novopečeni A reprezentativac Perua.

Fudbaleri Dinama doputovali u Beograd

Fudbaleri Dinama iz Kijeva doputovali su u Beograd, gde će igrati revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Partizanom.

Oni će u utorak veče trenirati na stadionu u Humskoj i obratiti se javnosti na konferenciji za medije.

Partizan nije završio posao na fudbalskom tržištu, jer crno-beli traže centralnog veznog i još jednog napadača, koji će doći kao zamena za Mateuša Saldanju, koji će izvesno otići nakon evropskih kvalifikacija.

Pre dolaska Grimalda, Partizan je angažovao levog beka Marija Jurčevića, levog štopera Nihada Mujakića, dvojicu desnih bekova - Vukašina Đurđevića i Milana Lazarevića, defanzivnog vezistu Kervina Arijagu, krilnog napadača Ibrahima Zubairua i napadača Đorđa Jovanovića.

Partizan je novu sezonu otvorio sa dve pobede u Superligi, ali i debaklom protiv Dinama iz Kijeva 6:2 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Revanš je na programu u sredu od 20 časova u Humskoj 1.

Podeli:

Komentari 24

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu