Nova vest
Fudbal 2

28.7.2024.

22:57

Poraz TSC-a, kiks Čuke – Partizan usamljen na čelu

Fudbaleri TSC-a poraženi su u Leskovcu od niškog Radničkog 0:1 u meču 2. kola Superlige dok je Čukarički, u Senti, odigrao samo 1:1 sa subotičkim Spartakom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

To znači da posle drugog kola, doduše nekompletnog, samo Partizan ima maksimalan učinak i trenutno je lider na tabeli elitnog ranga takmičenja.

Crno-beli su dan ranije savladali Jedinstvo iz Uba rezultatom 4:0.

Valja reći da Vojvodina i Novi Pazar nisu odigrali svoj meč zbog obaveza Novosađana u Evropi pa treba uzeti u obzir da bi eventualnom pobedom jedan od tih timova pravio društvo Partizanu u vrhu.

OFK Beograd i Tekstilac igraju u ponedeljak, a i "romantičari" bi trijumfom (u Loznici) mogli do deobe prvog mesta.

TSC je na stadionu Dubočice (na Čairu se renovira teren) odigrao ispod svojih potencijala i zasluženo je izgubio utakmicu.

Strelac jedinog gola bio je Andreja Stojanović u 52. minutu.

Bio je to precizan udarac igrača Nišlija van kaznenog prostora posle kojeg se lopta "očešala" igrača TCS-a i odsela u mreži. 

U nastavku, najzanimljiviji detalj bio je poništen gol Banjca za goste, i to kakav, zbog malog ofsajda Ćirkovića u začetku akcije. Najbolji strelac ekipe prethodne sezone je potom "doneo" loptu do Banjca, a ovaj zario loptu u gornji ćošak gola Nišlija.

VAR je, ipak, poništio radost gostiju.

Do kraja, preterana nervoza zbog izvesnog poraza je učinila svoje, pa je Milan Radin zbog nesportskog starta zaradio direktan crveni karton. Gosti su potom jurili zaostatak ali ni do kraja regularnog vremena, ni u dodatnih osam minuta nadokande, nisu uspeli da anuliraju prednost Radničkog.

Nišlije tako slave prvu pobedu pod vođstvom novog trenera Nikole Drinčića.

U isto vreme, u Senti, gde je Spartak ugostio Čukarički zbog renoviranja travnjaka na svom stadionu, gosti su dugo vodili, ali su pred sam kraj kapitulirali.

Strelac gola za "brđane" bio je Ivanović na dodavanje Docića u 26. minutu, a poravnanje je doneo Bogićević u 81. udarcem glavom posle kornera.

Superliga Srbije 2. kolo:

Subota

Jedinstvo – Partizan 0:4 (0:2)
Natho 3p, Trifunović 28, Jovanović 52, 65
Crvena zvezda – Mladost Lučani 2:2 (0:2)
Duarte 85, Endijae 90+1– Endijae 19, Ćirković 37
Železničar – Napredak 1:1 (1:0)
Romanić 36 – Karaklajić 71

Nedelja 

Radnički Niš – TSC 1:0 (0:0)
Stojanović 52
Spartak Subotica – Čukarički 1:1 (0:1)
Ivanović 26 - Bogićević 81

Ponedeljak 

OFK Beograd – Tekstilac Odžaci 

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu