Nova vest
Fudbal 40

27.7.2024.

21:46

Partizan zaboravio Dinamo i pregazio Jedinstvo na Ubu

Fudbaleri Partizan zadržali su maksimalni učinak u novoj sezoni Superlige Srbije, jer su slavili na meču protiv Jedinstva rezultatom 4:0.

Srđan Novaković
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Za Partizan su na ovom meču pogađali Natho u trećem sa bele tačke, potom Nemanja Trifunović u 28, da bi u drugom poluvremenu oba gola postigao Đorđe Jovanović. 

Crno-beli su tako došli do svog šestog boda, a u narednom kolu ih očekuje duel protiv ekipom Železničara na svom terenu. 

Dok pre toga sledi revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Dinama iz Kijeva na stadionu u Humskoj. 

Dobro je Partizan krenuo u ovaj meč, kao da su crno-beli onaj neprijatan poraz iz Poljske protiv Dinama hteli da predstave kao jedan loš dan. 

Tim povodom je trener crno-belih Aleksandar Stanojević napravio dosta promena u startnih 11 za utakmicu na Ubu, i to je kako se ispostavilo i dalo pomaka i uticalo na igru Partizana. 

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

I to se videlo posle samo tri minuta igre. Jedna dobra tečna akcija Partizana, lopta je došla do možda i prve figure crno-belih u ovom delu meča Nemanje Trifunovića, koga je u kaznenom prostoru oborio defanzivac Jedinstva, a tu nije bilo dileme za sudiju Nenada Minakovića, koji je pokazao na belu tačku. 

Najstrođu kaznu je u gol rutinski pretvorio Bibars Natho i tako je Partizan za razliku od prvog kola sada na vreme zatresao mrežu rivala. 

Nastavili su crno-beli da diktiraju ritam. Domaći fudbaleri su možda uplašni ambijentom punog stadiona, često grešili i gubili lopte na svojoj polovini i u opasnim zonama. 

Mogao je Partizan i da brže uveća prednost, ali prvi izbor u napadu Partizana Đorđe Jovanović iz dve izgledne šanse nije uspeo da pogodi mrežu gola Jedinstva. 

Sjajno su izgledale akcija crno-belih, dobru su koristili to što su domaći gubili lopte na sredini terena, a nekada i pred svojim golom, pa je tako u 28. minutu, Nemanja Trifunović posle dodavanja Gajasa Zahida, sjajno pogodio suprotan ugao gola koji brani Vukašin Jovanović. 

Kada je Partizan uvećao svoje vođstvo, malo je smirio tempo igre i konktrolisao dešavanja na terenu. 

Nije da nije bilo akcija i pred golom crno-belih, ali su one bile uglavnom bezopasne po gol Aleksandra Jovanovića. 

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Moglo je lagano i da na semaforu posle prvog dela igre stoji i 3:0 za Partizan, ali je Marijo Jurčević i finišu poluvremena šutirao pored gola.

Dobro je Partizan započeo i drugi deo meča, gde smo na treći gol čekali svega sedam minuta. Bibars Natho je u 52. minutu poslao upotrebljiv pas ka Jovanović, a povremeni reprezentativac Srbije je sada bio precizan i savladao svog prezimenjaka na golu Jedinstva. 

Nije dugo prošlo, a Partizan je došao i do četvrtog gola i on je bio delo Đorđa Jovanovića, koji se tako drugi put upisao u listu strelaca. 

Lepo je Jovanović iskoristio centaršut sa leve strane, i glavom je loptu poslao u mrežu Jedinstva. 

Mogli su i gosti do počasnog gola, ali je prvo Kristofersen bio u ofsajdu, a onda je Peres pogodio prečku. 

Partizan je i peti put loptu ubacio u mrežu, ali je gol dojučerašnjeg igrača Jedinstva Ibrahime Zubairua poništen, jer se nalazio u ofsajdu. 

Kompletan tok meča mogli ste pratiti putem našeg LAJV BLOGA

Završeno

18:38

Semafor
Natho 3(p), Trifunović 28, Jovanović 52, 65
  JED   PAR  
  0 : 4  

22:06

Statistika sa meča
Sofascore

22:00

21:47

Kraj meča

Partizan je u drugom kolu Superlige Srbije savladao ekipu Jedinstva rezultatom 4:0. 

21:33

83' Još jedan žuti

Sada je u ekipi Jedinstva Fereira dobio žuti karton. 

21:32

77' Prečka

Najbolja šansa za Jedinstvo. Tomaso Peres je iz mesta šutirao ka golu Partizana, a lopta je pogodila prečku.  

21:31

75' Poništen gol

Bivši fudbaler Jedinstva Ibrahim Zubairu je postigao gol, ali je on ipak bio poništen zbog ofsajda. 

21:26

74' Poslednja promena

Sada je na terenu Mateja Stjepanović, dok se na klupu preselio Nemanja Trifunović. 

21:26

Drugi gol Jovanovića

Podeli:

Komentari 40

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

3 h

Novo Sport Video Menu