Nova vest
Fudbal 29

25.7.2024.

8:30

Bizarni vikend u Superligi Srbije

Superliga od Sente do Leskovca – samo tri kluba domaćini na svojim stadionima u drugom kolu

Miloš Bogovac
Dimitrije Vasiljević/STARSPORT

Pred nama je novi vikend seobe superligaških ekipa sa svojih na tuđe stadione da bi mogli da budu domaćini.

Ovog puta imaćemo verovatno jedinstven slučaj u moru jedinstvenih slučajeva koje tako često srećemo u srpskom fudbalu – ovo kolo samo će dva tima kao domaćini igrati na svom stadionu.

To su Crvena zvezda, pančevački Železničar i Jedinstvo s Uba. Ostalih šest ekipa ugostiće svoje rivale daleko od svog grada.

Krenimo redom, od severa ka jugu...

Subotički Spartak neće ići predaleko, jer će Senta biti privremeno domaćin za "plave golubove", koji će na solidno uređenom stadionu (zahvaljujući investiciji TSC-a u vreme kada je taj klub sebi pravio stadion) u ovom gradu ugostiti Čukarički.

Fudbaleri Spartaka prinuđeni su na izmeštanje jer su na stadionu u Subotici u toku radovi na postavljanju nove travnate podloge.

Dimitrije Vasiljević/STARSPORT

Ovaj meč zakazan je za nedelju.

Loznica nema superligaša, nije još ni blizu da ga ima, ali ovog vikenda je planirana da bude mesto odigravanja čak dve superligaške utakmice.

Za subotu je na "Lagatoru" zakazan meč IMT-a iz Novog Beograda i Radničkog 1923, međutim taj duel je odložen za neku drugu priliku zbog obaveza Šumadinaca u Evropi.

Meč koji će biti odigran u Loznici ovog vikenda desiće se u nedelju, kada će OFK Beograd ugostiti još jednog novajliju u Superligi, ekipu Tekstilca.

Ovaj duel je prvobitno trebalo da bude odigran u Zaječaru - tamo su "romantičari" prijavili domaćinstvo za sezonu 2024/2025, ali kako taj objekat još uvek nema upotrebnu dozvolu, samim tim nije u potpunosti ni bezbedan, utakmica je preseljena u Loznicu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Novajlija Jedinstvo sa Uba će premijerni meč u elitnom društvu kao domaćin ipak igrati u svom mestu.

Bilo je najava da će morati da bude domaćin u Lazarevcu, ali će Partizan ipak gostovati na stadionu "Dragan Džajića".

Jedinstvo će dočekati poljuljani Partizan koji je, podsetimo i na tu bizarnost, prvi meč sezone igrao kao gost na svom stadionu u Humskoj.

Neće ni Vojvodina na "Karađorđu" da bije bitku za bodove u ovom kolu – doduše neće morati ni daleko da se dislocira.
Novosađani će biti domaćini Novom Pazaru na stadionu TSC-a.

Razlog su takođe obimniji radovi na stadionu Voše.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Konačno, ni niški Radnički na svom Čairu ne može da bude domaćin ovog vikenda iako u rasporedu piše da igra meč kod kuće

Rivala će čekati, ali u Leskovcu, gde će gostovati TSC.

I Nišlije uređuju svoj stadion, trava se takođe menja, pa je Leskovac najbliža i najbolja alternativa za "Real sa Nišave".

Sa Radničkim se i završava ovaj podugačak spisak "raseljenih" klubova za drugo kolo.

Pojedine ekipe sa tim statusom će u ovom kolu igrati na strani i praktično će gostuovati drugo kolo zaredom.

Tako će dva kluba koja trenutno takođe ne koriste svoje stadione kad su domaćini, biti gosti, a ugostiće ih jedina dva kluba koja u ovoj rundi imaju uslove da organizuju mečeve na svom terenu.

U prevodu, Zvezda čeka lučansku Mladost (koja kao domaćin igra u Užicu do daljeg), dok će Železničar ugostiti Napredak (koji se privremeno preselio u Humsku kao domaćin).

Superliga.rs
Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 29

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu