Nova vest
Fudbal 89

20.7.2024.

21:56

Zvezda lakom "četvorkom" krenula u odbranu titule

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Jedinstvo iz Uba 4:0 na našem najvećem stadionu u 1. kolu Superlige.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Ovo je bio prvi zvanični meč za bodove beogradskih crveno-belih i Ubljana i pamtiće se po apsolutnoj superiornosti jednog naspram drugog tima.

Zvezda je dala četiri gola, a mogla je još toliko da je bilo potrebno. To je sve što bi trebalo da se zna o igri mačke i miša na "Marakani" ove subote. Gosti su bili hrabri, želeli su igru "prsa u prsa" međutim nedostajalo im je nešto što u izobilju ima na drugoj strani - kvalitetni igrači.

Dvostruki strelac za šampiona bio je Šerif Endiaje, jednom se u strelce upisao Aleksanar Katai, a gol je dao i novajlija u ekipi Bruno Duarte - minut pošto je ušao sa klupe.

Superliga, 1. kolo

Crvena zvezda - Jedinstvo 4:0
Endiaje 18, 23, Katai 53, Duarte 69
Stadion: "Rajko Mitić"
Sudija: Miloš Milanović

Milojević je izveo tim bez nekih od najvažnijih igrača, nije bilo Ivanića, Spajića, Glazera, nije ni bilo potrebe da ih stavlja u pogon. Na golu je počeo Ilić koji je bio jedan od petorice novajlija u ekipi. Starter je bio i Luka Ilić, koji je ostavio odličan utisak za 45 minuta koliko je bio na terenu.

Igra se tako razvijala od starta da je bilo samo pitanje vremena kada će Ubljani prvi put kapitulirati, jer su već do tada bili pod jakim pritiskom i srećno izašli iz nekih opasnih situacija. 

Šerif ih je "načeo", prvo na asistenciju Mimovića sa desnog boka, potom je identična akcija bila i pre drugog njegovog gola, samo sa kontra strane odakle ga je pronašao Luka Ilić.

Dva gola za pet minuta, obe akcije kao na treningu, za brzo vođstvo crveno-belih i miran nastavak meča.

Mogli su domaći igrači još koji put da matiraju golmana gostiju, Luka Ilić je imao dve odlične prilike, Katai takođe u dva navrata...

Starsport

Što nije uspeo u prvom poluvremenu Katai je u nastavku, kada mu je neumorni Hvang doneo loptu, omogućio mu lakši deo posla - Katai je u toj situaciji bio nepogrešiv pošto je zadržao loptu u nogama posle duela sa defanzivcem Ubljana.

Milojević je izvršio svih pet izmena, već u poluvremenu je uveo Šljivića, u nastavku je šansu dao Duarteu, Kangi, Lazaru Jovanoviću i Prucevu, i ovaj kvintet igrača doneo je dodatnu energiju u napad ekipe.

Upravo su Jovanović i Duarte najzaslužniji za četvrti gol, uz sveprisutnog Hvanga. Sin Milana Jovanovića je povukao napad, Korejac šutirao, a Duarte iz prvog dodira sa loptom pogodio mrežu.

Samo minut pre toga je ušao u igru.

Pre i posle tog gola sve vreme je na snazi bila opsada gola Jedinstva, šansi iz kategorije "stoprocenntih" ne toliko, ali je opasnost permanentno vladala po gostujući tim.

Na kraju, šampion je sa "pola gasa", pred nekoliko hiljada navijača upisao laku pobedu, nije moglo lakše, kojom je počeo odbranu titule.

Sve najvažnije momente sa utakmice mogli ste da pratite uz LIVE BLOG na B92.sport u nastavku.

Završeno

18:56

SEMAFOR
Šerif 18, 23, Katai 53, Duarte 69
  CZV   JDN  
  4 : 0  

21:50

Kraj!

Pobeda Zvezde, laka, rutinska, mogla je biti izražena i sa daleko ubedljivijom razlikom.

Na kraju, Zvezda - Jedinstvo Ub 4:0, u prvom kolu Superlige.
 

21:47

88' Prucev hteo da se ušeta u gol

Delovalo je da će Rus šutirati na pas Kange, probio se skoro do samog gola ali je oklevao, čekao, pa je golman gostiju uspeo da mirnom reakcijom sačuva mrežu. Nije to bio na kraju ni šut Rusa. 

21:46

85' Novi igrač kod Uba na terenu

Stevančević ulazi kod gostiju, izlazi Tomas Perez.

21:42

83' Gužva pred golom Zvezde

Mogla je ovo biti zlatna prilika po goste da dođu do počasnog gola, ali se nisu snašli na samo nekoliko metara od Ilića, koji je bio najsnalažljiviji i zgrabio "ničiju" loptu.

21:41

79' Prucev menja Hvanga

Ruski fudbaler Prucev je na terenu, menja Hvanga. Golubovića menja Bošković kod Jedinstva, a Runjajić Dimitrića.

21:35

77' "Miriše" na peti gol

Zvezda sada igra kao na treningu, gosti apsolutno nemoćni da urade bilo šta da makar uspostave igru, da povežu redove...

Sva je prilika da ćemo videti još neku loptu u mreži Ubljana.
 

21:29

69' Duarte - gol posle minuta u igri

Iz prvog dodira od ulaska sa klupe novi igrač Zvezde donosi 4:0 crveno-belima. U akciji su učestvovali Jovanović, potom Hvang koji je šutirao, a Bruno Duarte pokupio odbitak od golmana gostiju.


 

21:28

68' Trostruka izmena Milojevića

Lazar Jovanović je u igri, izlazi Puma, na terenu je i Kanga umesto Kataija, a na teren će i Duarte koji menja Šerifa.

21:26

66' Aktivniji, agilniji Ubljani

Daleko bolja partija gostiju u poslednjih nekoliko minuta, ne odustaju od ofanzivnih težnji ali ne umeju da probiju do kraja Zvezdu. Sa drue strane rasterećena partija crveno-belih koji imaju više prostora da atakuju i da dođu do novog gola. 

Podeli:

Komentari 89

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu