Nova vest
Fudbal 13

20.7.2024.

8:00

Stanojević frustriran: "Nerviram se jer smo nemoćni"

Trener Partizana Aleksandar Stanojević nije bio zadovoljan posle prvog meča u sezoni.

Izvor: B92.Sport

Srđan Stevanović/Starsport

Crno-beli jesu slavili u Humskoj protiv Napretka (1:0), ali je gol došao tek u nadoknadi, kada je strelac bio Mateus Saldanja.

Stanojević je odmah posle meča rekao da to nije Partizan kakav želi.

"Nerviram se jer smo nemoćni u napadu, nemoćni smo u odbrani, nije to ono što ja želim kao trener. Znate moj stil, furiozno, dinamično. Nismo spremni za taj način igre, nisu igrači ni imali pripremni period kakav sam želeo. Po pet, šest igrača nije moglo da isprati ritam. Nisam ljudski razočaran, nego mi je žao jer sam želeo da vratimo navijačima za lepu atmosferu. Sa te strane mi je žao. Sa druge strane, pobedili smo u 90. minutu. Kad pobedi Nemac, kažemo da je pobedio nemački stil, ali opet nismo zadovoljni. Ipak moram da ih pohvalim za čitavu priču", rekao je Stanojević na konferenciji za medije i dodao:

"Bez ritma smo. Bez furioznosti, nema veze, mi možemo da ne pobedimo u utakmici, ali mora da puca. Svaki napad mora da bude šut, da bude šansa svaki napad. Može i da ostane 0:0, ali mora da smo furiozni. Nismo bili agresivno. U redu, neke stvari razumem. Neki igrači nisu ni trenirali, Đuržević je tek sad stigao, Zahid nije uopšte trenirao, Saldanja sa pola ritma, Severina isto nije trenirao. Da me neko pogrešno ne razume, ovo nije alibi. Sve ovo što pričam ide na mene, to je moj zadatak, imao sam četiri nedelje".

Partizan je ima solidno podršku sa tribina.

"Hvala navijačima što su nas nosili. Žao mi je što se nismo predstavili u dobrom, ne u boljem, nego u dobrom svetlu, pošto smo se mučili. Nismo bili dobri ni u presingu, nismo bili dobri ni u ubrzini igrem, ni u fazi napada. Ovo nije Partizan koji ja želim. Nismo ni blizu, bojasao sam da će biti tako, ali dobro to je i moja odgovornost, ja sam ih trenirao prethodne tri, četiri nedelje. Momci su na kraju pokazali volju, želju, karakter da daju gol. Znamo sve nam je jasno, moramo da radimo, moramo da se pokažemo našim navijačima, da ovaj grb koji nosimo da ga zaslužimo. Mi ne možemo ovako da igramo, mi hoćemo. Nije želja sporna, ali nije dovoljno u Partizanu imati želju. Ovaj grb je težak, svi moramo mnogo bolje da igramo, ovo nije put kojim treba da idemo, na prvoj sledećoj prepreci ćemo pasti. Nema kompromisa i to je to. Hvala navijačima na lepoj podršci".

Naredni rival je Dinamo iz Kijeva u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Jaka ekipa, gledali smo ih uživo, sva pojačanja smo ispratili, poznajemo ih. To je jedna kvalitetna utakmica, sličan nivo kao CSKA, Dinamo Moskva. Iznad nas su u ovom trenutku, ali mi smo Partizan, moramo da se izborimo", kazao je Stanojević.

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu